Σε Πόρο και Ύδρα  Ο Γενικός Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης

 

ΥΔΡΑΕπίσκεψη στον Πόρο και την Ύδρα πραγματοποίησε ο κ. Χρήστος  Λαμπρίδης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων ΥΝΑΝΠ, την Παρασκευή 18 και Κυριακή 20 Αυγούστου, αντίστοιχα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση σε εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι δύο Δήμοι.

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου ο κ. Λαμπρίδης παρέστη στην έναρξη των εκδηλώσεων «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», που διοργανώνει ο Δήμος Πόρου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τις οποίες εορτάζεται η επέτειος των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου, το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας. Αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αυτών ήταν ο καθορισμός των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Λαμπρίδης και ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης επιβεβαίωσαν την ανάγκη να συνεχιστεί η μέχρι τώρα στενή συνεργασία τους, ώστε να επιλυθούν εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το λιμάνι, με στόχο να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργία του και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, στην καθημερινή κίνηση πολιτών και επισκεπτών.

 

Την Κυριακή 20 Αυγούστου ο Χρήστος Λαμπρίδης παρευρέθη στην Ύδρα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ, που διοργανώνει ο Δήμος της Ύδρας κάθε Αύγουστο, τιμώντας τον Πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.

Ο κ. Λαμπρίδης επισκέφθηκε τη Λιμενική Αρχή Ύδρας, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τις υφιστάμενες ανάγκες. Συνομίλησε με το προσωπικό και το συνεχάρη για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο κ. Λαμπρίδης συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γιώργο Κουκουδάκη και με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Μπελέγρη για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα και τις ανάγκες παρεμβάσεων που θα πρέπει να μελετηθούν και να δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *