Σκέψεις για βαριά καραντίνα στη Αττική

πειραιάς καραντίναΗ κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάμε σε ολικό lockdown, ανάλογο ή σχεδόν ανάλογο με αυτό του Μαρτίου 2020.

Οι λοιμωξιολόγοι στο φόντο της βρετανικής μετάλλαξης που μεταδίδεται με τεράστια ταχύτητα, θα συνεδριάσουν με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να αποτιμήσουν τα έως τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Το γεγονός ότι η χώρα μας, μετά από 1 μήνα και 4 μέρες κατέγραψε ξανά τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων (1261 νέες μολύνσεις) είναι δηλωτικό της κρισιμότητας της κατάστασης, τη στιγμή που οι μεταλλάξεις έχουν περάσει για τα καλά στην κοινότητα και το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των εμβολίων.

Παράλληλα, διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μία σταθερή αύξηση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία, η οποία ενδέχεται να επιφέρει ισχυρές πιέσεις στις ΜΕΘ και γενικότερα το σύστημα υγείας

Θα εξαντληθούν τα περιθώρια για να κρατηθούν ανοιχτά το λιανεμπόριο και τα σχολεία ωστόσο δεν φαίνεται να ρισκάρεται ένα πισωγύρισμα και κυρίως αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων ανθρώπων. Πρώτα στα καταστήματα και μετά στα σχολεία αν χρειαστεί θα μπει λουκέτο…

Το γενικευμένο lockdown θα έχει διάρκεια αρχικά δύο εβδομάδων, προκειμένου να μπορέσουν να μειωθούν οι σκληροί δείκτες. «Από την αρχή της πανδημίας υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένη στρατηγική. Το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στο τραπέζι, ωστόσο κάθε μέρα αξιολογούνται τα δεδομένα» δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας

Aύξηση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως και 70%

Παύση του click in shop και σε δεύτερο χρόνο και του click away

Κλείσιμο κομμωτηρίων, κέντρων μανικιούρ – πεντικιούρ, κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ και συνεργείων αυτοκινήτων

Κλείσιμο των γυμνασίων σε πρώτη φάση και πιθανά των δημοτικών σε δεύτερη αν δεν υποχωρήσουν τα κρούσματα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *