Σοβαρά Λιμενικά έργα στην Αίγινα

Λαμπρίδης ΧρήστοςΥπεγράφησαν από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, εγκρίσεις έργων συνολικού ύψους 650.000 ευρώ.

ΑΙΓΙΝΑ ΣΟΥΒΑΛΑ: η απόφαση για την έγκριση εκτέλεσης του έργου επισκευής ζημιών από θαλασσοταραχή στο λιμένα Σουβάλας Αίγινας (ΑΔΑ: Ω2224653ΠΩ-0ΙΝ).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 100.000,00 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση και ενίσχυση της θωράκισης του κορμού του μώλου. Η θωράκιση θα αποσκοπεί στην προστασία των χερσαίων χώρων από τους κυματισμούς και στη μείωση των φαινομένων υπερπήδησης του μώλου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση, ενίσχυση και αύξηση του ύψους στέψης της θωράκισης του ακρομωλίου. Η ενίσχυση και η συμπλήρωση της θωράκισης θα αποσκοπεί στην προστασία των χερσαίων χώρων από τους κυματισμούς και στη μείωση των φαινομένων υπερπήδησης του μώλου.

 

ΑΙΓΙΝΑ –ΦΑΡΟΣ: η απόφαση για την έγκριση εκτέλεσης του έργου επισκευής ζημιών από θαλασσοταραχή στον Φάρο ν. Αίγινας (ΑΔΑ: 6ΚΔ74653ΠΩ-Ζ64).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 100.000,00 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Αντικείμενο του έργου είναι η διαμόρφωση θωράκισης στο εξωτερικό βόρειο τμήμα του λιμενίσκου του Φάρου στην περιοχή έμπροσθεν της παιδικής χαράς.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση και ενίσχυση της θωράκισης του λιμενίσκου του Φάρου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *