ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.Εκδήλωση για το Αλτσχάϊμερ και την κατάθλιψη Στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

IMG_4385Την 20η Μαΐου 2019, στην Πινακοθήκη Πειραιώς, ο Σοροπτιμιστικός ΄Ομιλος Πειραιώς και οι εκδόσεις «Δωδώνη» πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εκδήλωση με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάϊμερ και τις κατάθλιψης στην Τρίτη ηλικία.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η διευθύντρια προγράμματος του Ομίλου Ευαγγελία ΡΟυγγέρη – Ανδρουλή. Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Ομίλου Λίνα Βάμου.

Όταν η άνοια πρωIMG_4397ταγωνιστεί στην καθημερινότητα του ατόμου ήταν η προσέγγιση μέσα από το θέατρο και την επιστήμη.

Η συγγραφέας Αντωνία Θεοχαρίδου, του βιβλίου «Πορτοκάλι γλυκό», μας μίλησε εκτενώς για την κατάσταση που εξελίσσεται στον άρρωστο. Αποσπάσματα από το βιβλίο της παρουσίασαν με επιτυχία οι ηθοποιοί Ελίζα Σολωμού και Γιώργος Λαμπάτης.

Ο ιατρός Χρίστος Λιάπης, ψυχίαστρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για πρόληψη και αντιμετώπιση της ασθένειας.

Πολυπληθές το ακροατήριο. Μεταξύ αυτών η επίτιμος Πρόεδρος της ΧΕΝ κ. Μαρία Κυριαζάκου, η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου κ. Μαρίνα Ιωαννίδου, η κ. Δέσποινα Βλαχοπούλου, ο κ. Μιχάλης Βλάμος και πολλοί φίλοι του Ομίλου.

Ακολούθησε δεξίωση.

 

Μέλπω Ζαχαριάδου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *