Σούτας Νικόλαος, Πολιτευτής Β΄ Πειραιά της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου

ΣούταςΠολιτικό γραφείο:

Αθηνάς 76 ΚορυδαλλόςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

τηλ. 210 497 4451 – 693 4616 705,  email: nsoutas@gmail.com

Η φοροκαταιγίδα εξαφανίζει την μεσαία τάξη

Και στέλνει τους Έλληνες στην ανεργία και το εξωτερικό

Στην Ελληνική Λύση έχουμε σοβαρές και εφαρμόσιμες θέσεις αντιμετώπισης της κατάστασης

Συνέντευξη στον Αρχισυντάκτη της Φωνής των Πειραιωτών Γιάννη Κανατσέλη

 

Κύριε Σούτα, είστε άνθρωπος που κινείται μέσα στην αγορά και έχετε καθαρή εικόνα της κατάστασης. Πείτε μας, λοιπόν τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας σήμερα στην Ελλάδα;

Θέλω να επισημάνω τον παραλογισμό της φοροκαταιγίδας, η οποία οδηγεί προς εξαφάνιση την μεσαία τάξη και όχι μόνο. Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας έμπορος, με ένα καλό εισόδημα 100.000€ ετησίως πληρώνει:

Φόρο 38%= 38.000, Προκαταβολή Φόρου για το ερχόμενο έτος 100%= 38.000, ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ= 6.351, ΕΦΚΑ= 19.080,Τέλος επιτηδεύματος= 650,00, ΕΝΦΙΑ για κατοικία 80 τετραγωνικών μέτρων= 300, Τέλη κυκλοφορίας για ένα μικρό αυτοκίνητο= 135,00, Σύνολο: 102.506€

Το ίδιο αναλογικά ισχύει και σε εισόδημα 10.000€ ετησίως: Φόρος=2.600€, Προκαταβολή Φόρου για το ερχόμενο έτος=2.600, Τέλος επιτηδεύματος= 650, ΕΝΦΙΑ= 300, Τέλη κυκλοφορίας για ένα μικρό αυτοκίνητο= 135,00, ΤΕΒΕ= 2.700, Σύνολο: 8.985.

Και ρωτώ. Σε ποια δημοκρατική χώρα ο υπολογισμός των φόρων και των εισφορών είναι φεουδαρχικού χαρακτήρα πληρώνοντας πολύ παραπάνω από το πραγματικό εισόδημα; Άρα ο φορολογούμενος είναι καταδικασμένος να μην μπορεί να πληρώσει τους φόρους του και έτσι το κράτος τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση και του κατάσχει ακόμα και το ακίνητο. Το ακίνητο που μπορεί να κληρονομήθηκε από πάππου προς πάππου και έχει πληρωθεί 1,000 φορές την αξία του σε φόρους. Αυτό το ακίνητο θα το πάρουν ξένα funds που με συνοπτικές διαδικασίες έχουν πάρει εκατοντάδες ακίνητα Ελλήνων πολιτών μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Έτσι, καταλαβαίνετε και για ποιο λόγο πολλές επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες.

Κατά τη γνώμη των κυβερνώντων αυτή η υπερφορολόγηση είναι αναγκαία, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του εξωτερικού χρέους της χώρας. Είναι λανθασμένος ο δρόμος. Στην Ελλάδα σήμερα,αυτό που κατάφεραν είναι να αυξηθεί κατακόρυφα το ιδιωτικό χρέος και να κατρακυλήσει το ΑΕΠ της χώρας.

 

Υπάρχει Λύση;

Στο πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης, του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, όπου είμαι Πολιτευτής, προτείνουμε:

  • Μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 15% με 50% προκαταβολή για το ερχόμενο έτος

Για τους ιδιώτες :

  • Αφορολόγητο εισόδημα έως 12.000€
  • Από 12.000€ έως 20.000Є φορολογικός συντελεστής 15%
  • Από 20.000€ έως 50.000€ = 25% συντελεστής
  • Από 50.000€ και άνω = 35% συντελεστής

Ο καθένας να φορολογείται βάσει των καθαρών εσόδων του. Η φορολογία δεν θα ξεπερνά το 15% των πραγματικών εσόδων του.

Διαγραφή των προστίμων και προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί απ΄το Δημόσιο στους πολίτες, ώστε ο πολίτης να καταβάλλει μόνο το κεφάλαιο.

Να υπάρξει 8% φορολογικός συντελεστής για 10 χρόνια στις επιχειρήσεις που επενδύουν τα χρήματά τους ξανά στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα επανέλθουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις που μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό.

Στις νέες επιχειρήσεις ο φορολογικός συντελεστής να είναι 8% για 10 χρόνια.

Φοροαπαλλαγή για τα 2 πρώτα χρόνια σε όποια επιχείρηση κάνει επενδύσεις υψηλού ρίσκου και υψηλής απόδοσης, δηλαδή για καινοτόμες επενδύσεις.

Μετά τα 2 χρόνια θα φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή μόνο επί των καθαρών εσόδων.

Απαλλαγή απο γραφειοκρατικές διαδικασίες και μείωση του χρόνου έγκρισης σε ένα μήνα για τις νέες επιχειρήσεις.

Το ΦΠΑ: Στα τρόφιμα και φάρμακα να είναι στο 10%, στα νησιά στο 7% και σε όλα τα άλλα στο 15%.

Να λειτουργήσει, επιτέλους το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών στα καύσιμα.

Μόνο με τέτοιες ρυθμίσεις θα αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει η Ελληνική οικονομία προς όφελος της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *