Στήριξη πρωτοβουλιών για ανάπτυξη των νησιών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣτις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την ανάπτυξη των νησιών, αναφέρθηκε ο ΥΝΑΝΠ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην ημερίδα (09/01/2018) του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ).

Ο κύριος Κουρουμπλής, περιέγραψε την εργώδη προσπάθεια που κατέβαλε για να κινητοποιήσει όλες τις νησιωτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε και σε συνεργασία με την Κύπρο και την Μάλτα, να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά, στις αποφάσεις της Συνόδου της Βαλέτας, πρωτοβουλίες για την ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική, η οποία θα στηρίζεται σε συγκεκριμένα κονδύλια. Όπως είπε τώρα το Υπουργείο Ναυτιλίας προσπαθεί να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο να θεσπίσει συγκεκριμένες πολιτικές για τα νησιά. Θα αποκτήσει έτσι περιεχόμενο αυτό που λέει η Ευρώπη εδαφική συνοχή, μεταξύ της ηπειρωτικής ενδοχώρας και των νησιών της. Όπως είπε σκοπός είναι το τέλος της απομόνωσης, και η αναπτυξιακή προοπτικής των νησιωτικών περιοχών.

Για τις πολιτικές του υπουργείου για τα ελληνικά νησιά, ο κύριος Κουρουμπλής επεσήμανε την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ειδικά των μικρών και απομακρυσμένων περιοχών, και την οικονομική ανάπτυξη, σε εμπορικό και τουριστικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά ανέφερε την ακτοπλοϊκή σύνδεση για τα νησιά όπως τα Ψαρά, οι Οινούσες και η Σαμοθράκη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *