Στα 200 καλύτερα του κόσμου το Πανεπιστήμιο Αθηνών

πανεπιστήμιοΠολύ καλά νέα φέρνει η παγκόσμια κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities» για το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με βάση τα αποτελέσματά της, η οποία δημοσιεύθηκε στις 28 Ιανουαρίου, το Ίδρυμα βρίσκεται στην 180η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων.

Η άνοδος ήταν σημαντική, καθώς σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή κατάταξη, το ΕΚΠΑ ανέβηκε 53 θέσεις (από την θέση 233 στην θέση 180), ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται στην 49η θέση μεταξύ των 3262 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιλαμβάνονται στην εν λόγω κατάταξη.

Με βάση τα αποτελέσματα, μετά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ακολουθούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 205, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 329, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 533και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη θέση 581.

Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη Cybermetrics (CCHS), μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research Council – CSIC) και θεωρείται από τους πλέον έγκυρους πίνακες κατάταξης παγκοσμίως.

Βασική αρχή της συγκεκριμένης κατάταξης είναι ότι στη σημερινή εποχή η πλειονότητα των σημαντικότερων δραστηριοτήτων ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος πρέπει να ανακλάται κατ’ ανάγκη στον παγκόσμιο ιστό. Η κατάταξη δημοσιεύεται για 18η χρονιά, από το 2004, και ανανεώνεται δύο φορές το χρόνο κάθε Ιανουάριο και Ιούλιο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *