Στην Τουρκία ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος

 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ4Κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 05 Οκτωβρίου 2019 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος ΡΑΠΤΗΣ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής Υποναυάρχου (L.H.) Ahmet KENDΙR, με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο Ακτοφυλακών.

Στην επίσημη συνάντηση των Αρχηγών των δύο Ακτοφυλακών που πραγματοποιήθηκε την 02-10-2019 στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, ο Διευθυντής Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων Πλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Αξιωματικός Σύνδεσμος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Τουρκία, καθώς και εκπρόσωπος από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα.

Κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από στελέχη των δύο Ακτοφυλακών σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε, με αμοιβαία ικανοποίηση, η βελτίωση της διμερούς συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ συμφωνήθηκε και υπογράφηκε μεταξύ των δύο Αρχηγών, κείμενο “Agreed Minutes”, στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά μέτρων για την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των δύο Ακτοφυλακών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *