Στρατηγικός ο ρόλος των Τουριστικών Λιμένων στην ανάπτυξη:

ΕΝΩΣΗ1Με βασικό μήνυμα «Το ελληνικό γαλάζιο δημιουργεί αξία και πλούτο για τη χώρα»  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου η ενημερωτική ημερίδα της  Ένωσης Μαρινών Ελλάδας με τίτλο: «Ανάπτυξη των Ελληνικών Τουριστικών Λιμένων«. Το παρών έδωσαν κορυφαία στελέχη  που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και  τον τουρισμό,  ειδικότερα δε τον θαλάσσιο τουρισμό και τις μαρίνες.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Υπουργοί Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος  καθώς και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου. Παρεμβάσεις με πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκαναν επίσης οι βουλευτές του Νότιου Τομέα της Αθήνας κος Διονύσης Χατζηδάκης, Κων/νος Κυρανάκης και Βασίλης Σπανάκης.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΜΑΕ κ. Σταύρος Κατσικάδης, επεσήμανε την συμβολή των μαρινών και των τουριστικών λιμένων στην τουριστική ανάπτυξη αλλά και ευρύτερα στην εθνική οικονομία και τόνισε πως η  Ένωση Μαρινών Ελλάδας, από την ίδρυσή της το 2010,  συνεισφέρει με θεσμική ευθύνη και με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις στην  ανάπτυξη του κλάδου, ώστε να δώσει πολλά περισσότερα ακόμη στην οικονομία και την κοινωνία.

Κύριος στόχος των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων από την ΕΜΑΕ είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μαρινών και η δημιουργία σταθερού νομοθετικού και φορολογικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *