Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μώραλη

θεοδωρικάκοςΟ υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και συζήτησε μαζί του ζητήματα που αφορούν στην κυβερνησιμότητα των Δήμων. Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως προτεραιότητά της νέας κυβέρνησης είναι να στηρίξει με όλη της τη δύναμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε πως εντυπωσιάστηκε από την κίνηση του υπουργού να προχωρήσει σε συναντήσεις την δεύτερη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του με τους δημάρχους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν μετά την συνάντηση:

Τάκης Θεοδωρικάκος: Συζήτησα με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη για τα προβλήματα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σχέση της κυβέρνησης με την Αυτοδιοίκηση.

Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι παράγοντας κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των πολιτών.  Επειδή επίκειται η κυβερνητική παρέμβαση με στόχο να ενισχύσουμε την κυβερνησιμότητα των Δήμων εξ αιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, συζητάμε με τα στελέχη της αυτοδιοίκησης τις βέλτιστες λύσεις, ώστε η παρέμβασή μας να είναι συμφωνημένη και να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική. Γι’ αυτόν τον λόγο κάνουμε αυτές τις συναντήσεις με έναν επείγοντα τρόπο.

 

Ο κ. Μώραλης είχε την καλοσύνη να μου θέσει μια σειρά θέματα που αφορούν την πόλη του Πειραιά, για τα οποία έχει κάνει ήδη σοβαρό έργο και καινούργια σχέδια.

Εμείς ενθαρρύνουμε τις συνεργασίες και τις συμπράξεις και με άλλες δημοτικές κινήσεις, ώστε να διαμορφώνονται μεγάλες πλειοψηφίες πιο λειτουργικές και πιο αποτελεσματικές. Οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοικτές και για τον Δήμαρχο Πειραιά και για όλους τους δημάρχους της πατρίδας μας.

Μώραλης: Πρώτα απ’ όλα με εντυπωσίασε η κίνηση του Υπουργού, τη δεύτερη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του να ξεκινήσει συναντήσεις με τους δημάρχους όλης της χώρας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει τις προθέσεις νομίζω που έχει ο Υπουργός. Ευχήθηκα καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Ανταλλάξαμε απόψεις για την αυτοδιοίκηση.

Η κυβερνησιμότητα είναι ένα μεγάλο θέμα και για τους δήμους και για τις περιφέρειες Είχαμε εκφράσει οι δήμαρχοι τις ανησυχίες μας για τον τρόπο διακυβέρνησης. Αντιλαμβάνεστε ότι σε μια περίοδο που η χώρα πάει να βγει από μια κρίση, το να μη μπορέσουν να διοικηθούν δήμοι και περιφέρειες είναι καταστροφικό. Νομίζω ότι ήπιες βελτιωτικές παρεμβάσεις θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα έχουμε μια σωστή συνεργασία. Έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας, τέσσερα χρόνια. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει μια δουλειά. Θα έχουμε μια καλή συνεργασία στην οποία πιστεύω θα έχουμε και καλά αποτελέσματα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *