Συνάντηση Κορκίδη με Κουβέλη στο ΕΒΕΠ

 

????????????????????????????????????

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν, την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας κ. Φ. Κουβέλη, στην οποία παρευρέθησαν επίσης ο Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Β.Ε.Π., κ. Κ. Αχλαδίτης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Ε.Β.Ε.Π., κ. Ν. Μαυρίκος, ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος Ε.Β.Ε.Π., κ. Θ. Πιτσιρίκος και το Μέλος του Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Π., κα Τ. Πολέμη.

Η πρώτη συνάντηση, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Υπουργού, έλαβε χώρα κατόπιν πρωτοβουλίας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, προκειμένου να συζητηθούν επίμαχα ζητήματα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων του Πειραιά, που, εάν επιλυθούν, θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ο κ. Β. Κορκίδης παρέδωσε στον κ. Φ. Κουβέλη Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων του Ε.Β.Ε.Π. στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στην επιβολή Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες της Ναυτιλίας, στην ανάγκη δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο Ε.Β.Ε.Π. για την έκδοση ηλεκτρονικής άδειας επισκευής και συντήρησης πλοίων, στην παρουσίαση του πρώτου ναυτιλιακού Cluster, «Maritime Hellas» και τα πλεονεκτήματα συμμετοχής σε αυτό, στα εμπόδια ανάπτυξης του διαμετακομιστικού εμπορίου στη χώρα μας, στις θέσεις του Επιμελητηρίου για το Masterplan της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και στην παρουσίαση της Μελέτης του Ε.Β.Ε.Π. και του ΙΝ.ΕΜ.Υ. της Ε.Σ.Ε.Ε. για την χαρτογράφηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός τόνισε ότι, η Ναυτιλία αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και για το λόγο αυτό: «Oφείλουμε, να σκύψουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτήν και στις προοπτικές που ανοίγονται στο συγκεκριμένο Kλάδο. Οπωσδήποτε όμως, και η Μεταποίηση δίνει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία».

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., ζήτησε την πολύτιμη στήριξη του Υπουργού στη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *