Συνάντηση Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη Με Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας

πολύτεκνοιΠροτάσεις και παρεμβάσεις με στόχο την ουσιαστική στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, στα γραφεία τους στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Β. Θεοτοκάτος, οι Αντιπρόεδροι Ν. Φωτόπουλος και Δ. Σταμούλης, η Γενική Γραμματέας Ινές-Δήμητρα Αγγελή, ο ταμίας της Συομοσπονδίας Θ. Γιαννιώτης, η Αν. ταμίας Ε. Σαρντίνι, ο Αν. Γραμματέας Γ. Πιεράκος.

Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Πανπειραϊκής Ένωσης Πολυτέκνων Γ. Πάχος, η Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Β. Προαστίων Α. Κυριαζοπούλου και εκπρόσωποι Ενώσεων Πολυτέκνων απ’ όλη την Αττική.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης εστίασε στο σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα της υπογεννητικότητας «εθνική πληγή» και πρόσθεσε πως απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές για τον περιορισμό του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την πρόθεση του να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, διαμήνυσε προς το Προεδρείο πως η Ανώτατη Συνομοσπονδία θα είναι ο επίσημος σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής στα θέματα που σχετίζονται με το δημογραφικό πρόβλημα.

Ο κ. Πατούλης πρότεινε τη θέσπιση ετήσιας εορτής πολυτέκνων καθώς και τη δρομολόγηση δράσεων με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όπως την εκπόνηση προγραμμάτων θεματικού τουρισμού για πολύτεκνες οικογένειες, μέσα στην Αττική.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *