Συνάντηση Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδη, με Εμπορικό Ακόλουθο των Η.Π.Α. Keith L. Silver

εβεπ αμερικάνοι 2Οι μεγάλες δυνατότητες διεύρυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Η.Π.Α., η ραγδαία ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή, η μετατροπή του Πειραιά σε «έξυπνο» λιμάνι, η αναζωογόνηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και η αύξηση του τουριστικού ρεύματος αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Εμπορικού Ακολούθου της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Mεβεπ αμερικάνοι 1 r. Keιth L. Silver στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδη, στην 83H Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου οι Η.Π.Α. ήταν η Τιμώμενη Χώρα.

Στον χαιρετισμό του, ο Εμπορικός Ακόλουθος ανέφερε: «…Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική χώρα και χαιρόμαστε, επειδή παρατηρούμε ότι εξερχόμενη της κρίσης, αρχίζει να παράγει περισσότερο και να εξάγει. Πρέπει να κοιτάξουμε προς το μέλλον, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, ώστε να μετατραπεί και ο Πειραιάς σε μία «έξυπνη» πόλη, με μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην ναυτιλιακή βιομηχανία και η Ελλάδα πρέπει να «εκμεταλλευτεί» το σημαντικό γεωγραφικό της πλεονέκτημα, ώστε να μετατραπεί σε πόλο έλξης για περισσότερα πλοία, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες…».

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, εξήγησε το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία, παρουσίασε το πολυεπίπεδο έργο του Επιμελητηρίου, καθώς και το ναυτιλιακό Cluster «Maritime Hellas», ενημέρωσε για τα δύο μεγάλα projects, που αφορούν στον Πειραιά, το Masterplan και την Ο.Χ.Ε. και ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών ελληνοαμερικάνικων δεσμών.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. κ. D. Tsikouris, Foreign Affairs Advisor, Μ. Γεωργούση, Commercial Assistant της Πρεσβείας των Η.Π.Α., G. Bonanos, Commercial Specialist της Πρεσβείας των Η.Π.Α., Γ. Ξηραδάκης, Πρόεδρος του «Propeller Club».

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *