Συνάντηση φίλων της ευρύτερης αριστεράς

ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣΜία κλειστή συνάντηση μεταξύ φίλων που προσκλήθηκαν από τη Μαρία Ρεπούση και τον Νίκο Μπελαβίλα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/3/2019 στη φιλόξενη αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Κοινός τόπος όσων συμμετείχαν, η παρουσία τους στα κοινά του Πειραιά και η ένταξη τους στην ευρύτερη Αριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία. Στη δίωρη συζήτηση συμμετείχαν ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Τσιάλτας, ο Γιώργος Μακρινός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γκερλές, Βάνα Μελά και Μαρία Σταθάκη. Συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη και Γεωργία Γεννιά, οι ανένταχτες/οι ενεργά μέλη του «Πειραιάς για Όλους» Παναγιώτα Καμπέρου, Δημήτρης Δημάκης, Άντα Προβατάκη, Βίκυ Μάντζα και Πόπη Παρασκευοπούλου όπως και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Φωτιάδης και Παναγιώτης Αναστασάκος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη διαπίστωση της ανάγκης για ευρύτερη δημοκρατική προοδευτική συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα. Οι ειδικές συνθήκες αντιδημοκρατικών και εξωθεσμικών φαινομένων στον Δήμο Πειραιά επιβάλουν μία μεγάλη αλλαγή,  προς την κατεύθυνση της ομαλοποίηση, της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης της πόλης, η οποία είναι πλέον βυθισμένη σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε μία μόνιμη επικοινωνία και σε ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *