«Συνεργασία Ε.Β.Ε.Π. με τον Ο.Α.Ε.Δ. Ενημερωτικό σεμινάριο για νέους νόμους

εβεπ οαεδΤην στρατηγική προσέγγιση του Ο.Α.Ε.Δ. για τις επιχειρήσεις, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας, παρουσίασε η Διοικητής του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού, κα Μαρία Καραμεσίνη, ως προσκεκλημένη στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.

IMG_9405

Στόχος του Προγράμματος, για το οποίο η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει από τις 20 Φεβρουαρίου, είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων πρώην αυτοαπασχολουμένων, που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, μέσω της δημιουργίας μιας νέας οικονομικής οντότητας. Η διάρκεια της επιχορήγησης ανέρχεται στους 12 μήνες, με τρίμηνη δέσμευση και με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ενώ το ποσό κυμαίνεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Ωστόσο, με την πιθανή, μετά από αίτηση του δικαιούχου, επέκταση του προγράμματος μπορεί να ανέλθει έως το ποσό των 36.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, υπογράμμισε: «…Θεωρώ πως, είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας, που, είτε επλήγησαν από την κρίση, είτε προσπαθούν να ορθοποδήσουν. Έχουμε επανειλημμένως διατυπώσει τις θέσεις μας, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και είμαστε καλά προετοιμασμένοι, μεταξύ άλλων, με τις απαραίτητες δομές και την εξειδικευμένη συμβουλευτική, να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια. Κοινή επιδίωξη πρέπει να είναι το μοντέλο επιχειρηματικότητας «ευκαιρίας», αντί αυτού της «ανάγκης», που εντός κρίσης αποδεικνύεται μη βιώσιμο. Κλάδοι, όπως η Ναυτιλία και τα Logistics έχουν αποδείξει τη δυναμική τους. Αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου, όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα είναι η επίτευξη της κερδοφορίας, που αποτελεί και στόχο μιας βιώσιμης επιχείρησης…».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, στην οποία έδωσε το παρόν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Γ. Γαβρίλης, συζητήθηκαν τα θέματα της πορείας για τη δημιουργία της Ιπποδαμείου Αγοράς, η ανακήρυξη του Πειραιά σε αρχαιολογικό χώρο κ.ά.

Μετά τη Συνεδρίαση, ακολούθησε ενημερωτικό Σεμινάριο, με θέμα «Φωτίζοντας το νέο Νόμο για τις Α.Ε.- Business opportunity ή ένας ακόμη πονοκέφαλος;». Αναλυτικότερα, με το νόμο 4548/2018, (όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4587/2018) αναμορφώθηκε το  δίκαιο των εμπορικών εταιρειών και ιδίως το δίκαιο των Ανωνύμων Εταιριών, ύστερα από σχεδόν ένα αιώνα από τη θέση σε ισχύ του γνωστού νόμου 2190/1920.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *