Σχολή Λιμενικού – Ακτοφυλακής

 

ΔΗΜΟΥ ΦΡΙΞΟΣΗ απόφαση (ΠΔ 75/19) της Κυβέρνησης, να δημιουργήσει και να λειτουργήσει μια νέα παραγωγική Σχολή Αξιωματικών Λιμενικού – Ακτοφυλακής, με την επωνυμία «Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακής» (Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.- ΕΛΛ.ΑΚΤ), ήταν μια σωστή ενέργεια αλλά και μια ευχάριστη έκπληξη για τη ναυτιλιακή μας κοινότητα.

Η Σχολή αυτή θα είναι τετραετούς φοίτησης (όπως και οι υπόλοιπες στρατιωτικές), θα ανήκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και οι σπουδαστές της θα εισάγονται μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ η παλαιά ήταν μονοετούς με σπουδαστές όμως πτυχιούχους διαφόρων πανεπιστημιακών σχολών καθώς και αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού.

Η ομοιογένεια τώρα των γνώσεων των σπουδαστών θα βοηθήσει ασφαλώς στην καλύτερη εκπαίδευσή τους.

Και τέσσερις υπογραμμίσεις:

1.Το Λιμενικό Σώμα τώρα τελευταία έχει αποκτήσει δύο ονόματα: Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Γιατί;

2.Από το δεύτερο έτος των σπουδών οι Δόκιμοι θα ειδικεύονται σε Κυβερνήτες και Μηχανικούς. Πολύ χρήσιμο για την επάνδρωση των πλωτών μέσων του Λ.Σ – ΕΛΛ.ΑΚΤ.

3.Στο δεύτερο έτος σπουδών θα δύνανται να εισαχθούν ώς δευτεροετείς Δόκιμοι Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες και,

4.Δόκιμοι γυναίκες που απουσιάζουν λόγω κυοφορίας αντιμετωπίζονται όπως οι Δόκιμοι που τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή ένεκα αυτής.

Φρίξος Δήμου

Πλοίαρχος Ε.Ν

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *