Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Σημαιοφόρων ΠΝ Τάξεως 2022

δοκίμων 2Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, το πρωΐ, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού τάξεως 2022.

Ορκίστηκαν συνολικά 38 Σημαιοφόροι (27 Μάχιμοι και 11 Μηχανικοί) εκ των οποίων 4 από την Κύπρο και 1 από την Ιορδανία.

δοκίμων 3Τα ξίφη στους ορκισθέντες επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην τελετή παρέστησαν, εκτός άλλων και: ο βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, η Υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δρ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρώην Υπουργός κ. Θοδωρής Δρίτσας, οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Νόνη δοκίμων 1Δούνια, Νίκος Μανωλάκος, ο Επίτιμος Υποναύαρχος, Μέγας Εθνικός Ευεργέτης κ. Πάνος Λασκαρίδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, οι κ.κ. Πρόεδροι, Γιάννης Μαραγκουδάκης του ΠΟΙΑΘ, Αναστασία Παλούμπη – Αναγνωστοπούλου του Ναυτικού IMG_7775Μουσείου Ελλάδος, οι πρώην Διοικητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ.κ. Γιάννης Καλογερόπουλος, Γιώργος Γιώργος Πελεκανάκης, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των κομμάτων, της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και οι συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.

Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης και των Ενόπλων Δυνάμεων.

IMG_7849Ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, με εξαιρετικά εμπνευσμένο λόγο του, μας συγκίνησε με όλα όσα ανάφερε για τους Νέους Σημαιοφόρους, μέχρι πριν λίγο Δοκίμους της Σχολής του, και τόνισε την αξία που έχουν ως αξιωματικοί του ένδοξου και αήττητου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τους κάλεσε να ασκούν υποδειγματικά τα καθήκοντά τους και να έχουν ως γνώμονα το Εθνικό Καλό και την Πίστη και Υπακοή στην Πατρίδα.

Ακολούθησε παρέλαση των νέων αξιωματικών, οι αναμνηστικές φωτογραφίες, τα λόγια αγάπης που τους απηύθυναν οι: Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Φλώρος, Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, Στυλιανός Πετράκης, Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού.

Η γιορτή της ορκωμοσίας τελείωσε με την καθιερωμένη δεξίωση στους σκιερούς και δροσερούς κήπους της Σχολής.

Σε όλους μας έμεινε η Εθνική Επιταγή για ομοψυχία προκειμένου να μην απειληθεί ποτέ η Ελευθερία και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *