Σύλλογος Φαρσινών Κεφαλλονιάς.Κοπή πίτας

IMG_8332Ο Σύλλογος Φαρσινών Κεφαλλονιάς »Ο Άγιος Χριστόφορος», που ιδρύθηκε στον Πειραιά το 1936, συνεχίζει επί τρεις και πλέον γενιές να κρατά ψηλά τη σημαία της ιδιαίτερης πατρίδας μας, που τόσα πολλά έχει προσφέρει στην Ελλάδα μας σε κάθε στίβο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής δράσης.

Ιδιαίτερα, το χωριό μας, Φάρσα, είναι δίκαια περήφανο για την ναυτοσύνη του, μιας και εδώ και πολλές γενιές οι νέοι του διασχίζουν με τα πλοία τους τις θάλασσες όλου του κόσμου, συμβάλλοντας στο θαύμα, που λέγεται Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία.

Ως Πειραιώτες καIMG_8303ι Κεφαλλονίτες αισθανόμαστε την ίδια περηφάνια και τιμή για τις δύο ιδιαίτερες πατρίδες μας. Γιατί στον Πειραιά των ανοιχτών θαλασσινών οριζόντων, οι Φαρσινοί αισθανόμαστε ότι είμαστε στο ίδιο το Κεφαλλονίτικο σπίτι, όπου γενήθηκαν, αγωνίστηκαν και προόδευσαν οι γενήτορές μας.

Η ίδια θαλασσινή αύρα φουσκώνει τα πανιά της ψυχής μας και εμπνέει τα έργα μας, ώστε να βάζουμε και εμείς ένα – ένα τα λιθαράκια της προόδου.

 

Σ’ αυτό το Πειραϊκό σπίτι της καρδιάς μας, γιορτάσαμε και φέτος και υποδεχθήκαμε με αισιοδοξία και χαμόγελο, το Νέο Έτος 2020. Στον φιλόξενο χώρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, στην αίθουσα του 4ου ορόφου, την Κυριακή το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου, κόψαμε την Πίττα του Νέου Έτους έχοντας μαζί μας αγαπημένους φίλους, μέλη του συλλόγου μας και μη, αλλά και προέδρους και εκπροσώπους συλλόγων Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων του Πειραιά και της Αττικής.

Το τυχερό φλουρί της Πίττας μας, κέρδισε ο Καπετάν Αδριανός Δρακάτος, μαζί με το σχετικό αναμνηστικό δώρο. Του ευχόμαστε, όπως και  σε όλους τους Πειραιώτες, το Νέο Έτος να φέρει Υγεία, Αισιοδοξία, Πρόοδο οικογενειακή και ατομική.

Κωνσταντίνος Βουτσινάς, Πρόεδρος

Σπυριδούλα Δρακάτου, Γενική Γραμματέας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *