Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.. Συνάντηση Προεδρείου με τον Δήμαρχο Πειραιά

ιωνίδειοςΑντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Στάθη Ευσταθόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Ίσαρη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιλτιάδη Κλαπαδάκη συναντήθηκε την Τρίτη 10.11.2020 με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν το σχολικό συγκρότημα της Ιωνιδείου Σχολής και απαιτούν στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε κλίμα θερμότατο και αμοιβαίας κατανόησης και διάθεσης για συνεργασία, συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου Πειραιά.

Επαναεπιβεβαιώθηκε η ρητή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την ετήσια χρηματοδότηση του σχολικού συγκροτήματος της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά με την κάλυψη όλων των απαραίτητων δαπανών συντήρησης, αποκατάστασης ζημιών, ανακαίνισης και βελτίωσης των εγκαταστάσεών του, σε συνέχεια της με αριθμό 323/22.4.2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμφωνητικού Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των Φορέων του Σχολείου.

Περαιτέρω, η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου στα Συμβούλια Στήριξης Σχολείου, ώστε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να ληφθεί η σχετική απόφαση ορισμού εκπροσώπων του, ενώ αποδέχθηκε την πρόταση του Δ.Σ του Σ.Α.Ι.Σ.Π τα προτεινόμενα μέλη εκ μέρους του Δήμου να είναι απόφοιτοι της Ιωνιδείου Σχολής, μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων, με διακριτό αποτύπωμα στην πειραϊκή κοινωνία.

Τέλος, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Συνδέσμου Αποφοίτων για την από κοινού ή υπό την αιγίδα του Δήμου διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο την ανάδειξη της συνεισφοράς της Ιωνιδείου Σχολής και των αποφοίτων της στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *