Τέρμα οι Μπίζνες στην Δραπετσώνα

λιπάσματαΟριστικό τέλος λαμβάνουν τα σχέδια αξιοποίησης, μέσω και της δημιουργίας χρήσεων αναψυχής και εμπορίου, της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου, μετά την δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής για την αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης 205 στρεμμάτων.

Στη συγκεκριμένη έκταση, που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου, όπως προβλέπει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση 640 στρεμμάτων της έκτασης.

Η προς απαλλοτρίωση έκταση βρίσκεται βόρεια της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά και αποτελείται από δύο τμήματα συνολικής επιφανείας 204,8 στρέμματα. Η απαλλοτρίωση έχει προεκτιμώμενη δαπάνη 10 εκατ. ευρώ η οποία προβλέπεται να καλυφθεί από πιστώσεις του έργου με τίτλο «Απαλλοτρίωση Χώρου Πρώην Εργοστασίου Λιπασμάτων για την Κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου του Εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας», που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Το πάρκο θα είναι το βασικό τμήμα του σχεδίου αξιοποίησης, με την μακέτα του έργου να περιλαμβάνει τη δημιουργία μουσείου μελέτης βυθού, παιδιατρικού νοσοκομείου, κέντρου θαλασσοθεραπείας κτλ.

Πάντως, βασικό ερώτημα παραμένει από που θα προέλθει η χρηματοδότηση για τη συντήρηση και φύλαξη του μητροπολιτικού πάρκου, ώστε να μην μετατραπεί σε νέο Πεδίον του Άρεως.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *