Τα διδάγματα για Κονιόρδου – Μενδώνη

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΜετά την χιονοστιβάδα των φρικωδών αποκαλύψεων για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τίθεται το ερώτημα εάν υπάρχει αξιοκρατία και κριτήρια ήθους στην επιλογή των καλλιτεχνικών διευθυντών όλων των φορέων.

Όταν επελέγη ο Λιγνάδης δεν υπήρξαν αντιρρήσεις από δεκάδες μέλη του Εθνικού Θεάτρου; Όλοι ήσαν μουγγοί; Πώς γίνεται να ρίχνουν όλοι τώρα την μπάλα στην εξέδρα; Εφ’ όσον η Λυδία Κονιόρδου είχε συνεργαστεί μαζί του ακόμα και πέρσι το καλοκαίρι, δεν αντελήφθη τίποτε; Ο ρυπαρός, κίτρινος τύπος γιατί σιωπά ως προς τη συνεργασία αυτή; Εφόσον ήξερε, γιατί δεν μίλησε; Εάν είχε καταγγείλει όσα έβλεπε, θα είχε ανοίξει από τότε τους ασκούς του Αιόλου. Έτσι θα είχαμε αποφύγει το διεθνή διασυρμό (Guardian-New York Times).

Μόλις δήλωσε η Μενδώνη ότι εξαπατήθηκε και είναι επικίνδυνος, τα ‘κανε θάλασσα, διότι μπήκε στα χωράφια της Δικαιοσύνης. Δύο υπουργοί δεν έβλεπαν την διαστροφή στην όψη; Καμία δεν ήξερε ότι ύστερα από καταγγελίες φοιτητών της δραματικής χολής «Ίασμος» είχε αποπεμφθεί λόγω σεξουαλικών συμπεριφορών; Καμία δεν ήξερε πώς βίασε 16χρονο; Καμία δεν ήξερε πως ο Λιγνάδης συνεργαζόταν με ΜΚΟ για να παραδίδει σκόπιμα, αμισθί θεατρικά μαθήματα σε προσφυγόπουλα – αλλοδαπά αγόρια;

Η υπόθεση του «εφιάλτη» Λιγνάδη ήταν γνωστή σε όλους, άρα και στις δύο υπουργούς. Τα αυτιά των υπουργών δεν άκουσαν τίποτε τόσα χρόνια; Όποιος υπουργός, τους κρατά στις θέσεις τους είναι συνένοχος. Είναι δυνατόν να συγχωρείται η αφέλεια σε δύο, μορφωμένους υπουργούς; Εάν ξεγελάστηκε η μορφωμένη υπουργός, δεν θα ξεγελαστεί το 14χρoνο; Εγκληματική απραξία τόσα χρόνια από το ΥΠΠΟ. Οι εκάστοτε υπουργοί του ΥΠΠΟ, οφείλουν πριν τον διορισμό οποιουδήποτε Διευθυντού να είχαν ελέγξει το ποινικό του μητρώο. Επίσης οφείλουν να αποπέμπουν όλους τους βιαστές, κίναιδους, σαδιστές, διεστραμμένους, ανώμαλους, παιδεραστές, παιδόφιλους από οποιαδήποτε καλλιτεχνική διεύθυνση Εθνικού Θεάτρου, Λυρικής, ΔΣ αθλητικών ομοσπονδιών κλπ. ώστε να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία.

Το κρατικοδίαιτο Εθνικό Θέατρο με δεκάδες ηθοποιούς οφείλει αφενός μεν να εφαρμόζει αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια με ανανεώσεις σε ετήσια βάση καθώς και να αναρτά τα σχετικά αποτελέσματα.

Στην παιδεραστία και παιδοφιλία η μόνη λύση είναι ο χημικός ευνουχισμός.

Τα τεκταινόμενα στο Εθνικό Θέατρο ο κόσμος το ‘χε τούμπανο και εκείνες κρυφό καμάρι. Όποιοι δεν έχουν «κεραίες» ευαισθησίας/ευστροφίας και ξεγελιούνται, παραιτούνται για να μη γίνουν περαιτέρω ζημιές. Οι λάθος πολιτικές επιλογές έχουν κόστος. Κανείς στη πολιτική δεν είναι στο απυρόβλητο και κανείς δεν έχει ομπρέλα ασυλίας. Ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι ανεύθυνος. Όποιος έχει ευαισθησία και ευθιξία παραιτείται. Το δίδαγμα για κάθε υπουργό είναι να μάθει να αφουγκράζεται και ότι πρέπει να απαντά σε κάθε εποικοδομητική εισήγηση πολίτη.

Ο σωστός υπουργός προλαμβάνει αντί να καταστέλλει. Κάθε πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρός στα θέματα επιλογής υπουργών πάντα με αξιοκρατικά κριτήρια και γνώμονα την εξειδίκευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

H αλαζονεία δεν μπορεί να επικαλύπτει πάθη και διαστροφές για αυτούς που κατέχουν αξιώματα.

Γιώργος Τρανταλίδης – Δικηγόρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *