Τα λόγια είναι περιττά

 

Μακρογιάννη-ΜαριάντζελαΈχεις κατατάξει τον εαυτό σου σε κάποιο σημείο. Με τα προτερήματα σου, με τα ελαττώματά σου. Μη φοβάσαι, βαθιά μέσα σου γνωρίζεις που τον έχεις κατατάξει. Δεν μπερδεύεσαι, δεν υπερβάλεις, δεν μειώνεις.

Πολλές φορές ή ξεχνάς ή οι καταστάσεις σε κάνουν να μην βάζεις όρια στους άλλους. Ίσως πάλι να μην έχεις μάθει να διεκδικείς όσα σου ανήκουν. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αξία που έχεις.

Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους, αυτή σου την ‘αδυναμία’. Ίσως να μην την είχες πάντα αλλά να περίμεναν πότε θα την δείξεις για να το εκμεταλλευτούν.

Και εσύ έμεινες εκεί. Ίσως πάλι να σε παραμύθιασαν με τον δικό τους δήθεν αφελή τρόπο.

Ότι και να είναι μπορείς ακόμα να κοιτάξεις τον καθρέφτη σου και να αναδιοργανωθείς. Να θυμηθείς που είχες κατατάξει, Εσύ, τον εαυτό σου. Σου αρέσει η κατάσταση που βιώνεις; Ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου, σε ξέρει, σε καταλαβαίνει. Είναι αρκετός εκείνος για εσένα;

Όταν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, απλά γύρισε την πλάτη και προχώρα. Χωρίς λόγια, χωρίς να κοιτάξεις πίσω, αφήνοντας υπόσχεση για το μέλλον. Απλά προχώρα!

Αν κάποιος δεν σου κάνει απλά αποχωρείς. Τα πολλά λόγια είναι περιττά μπερδεύουν όσους τα ακούν, κουράζουν όσους τα λένε!

Μαριάντζελα Μακρογιάννη – Βιταλιώτη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία’

Διαχειρίστρια Περιπτώσεων

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *