Τα νέα του Καραγκιόζη..«Μάσκα όπως του ΖΟΡΟ, βάλτε ως και σε μωρό!

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣΧΑΤΖΗΑΓΑΤΗΣ: Καραγκιόζη μου τι κάνεις; Εγώ έχω σκάσει! Είδες μια ζέστη που κάνει;

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Θα παραξενευόμουνα αν έκανε κρύο… τούτο είν’ το λιγότερο Χατζατζαράκο! Αυτό που με απασχολεί, είναι τα μαύρα μας τα χάλια…

ΧΑΤΖ: Έχεις δίκιο ματάκια μου! Πότε έτσι, πότε αλλιώς, έχουμε χάσει την ηρεμία μας! Εχτές το  βράδυ που είδα ένα όνειρο, πήρα τέτοια τρομάρα… Τι να σου λέω!

ΚΑΡ: Τι είδες, τον Δράκουλα;

ΧΑΤΖ: Κάτι χειρότερο! Είδα, ότι ήμουνα σε μία πλατεία καταμεσίς, και γύρω μου χιλιάδες κόσμος, δίχως μάσκες! Προσπαθούσα σαν τον τρελό να ανοίξω δρόμο για να ξεφύγω, και πριν το κατορθώσω ξύπνησα με ταχυπαλμία! Αφού σκέφτομαι να φοράω από σήμερα και στον ύπνο μου μάσκα, ώστε όταν ξαναδώ παρόμοιο όνειρο, να  μην πάθω τίποτα απ’ τον φόβο  μου! Κατάλαβες ματάκια μου;

ΚΑΡ: Κατάλαβα! Αλλά ο λόγος που δεν πάω μέσα να φέρω το καταβρεχτήρι για να σου σπάσω το κεφάλι, είναι ότι έχω ακούσει πολύ χειρότερα απ’ αυτά που μου είπες! Προβλέπω να χτίζουνε και άλλα τρελάδικα, για να χωρέσουν όλοι αυτοί που έχουνε αρχίσει και την ψωνίζουνε!

ΧΑΤΖ: Μπορεί Καραγκιόζη μου να είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά «φίλα τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά» δεν λέμε;

ΚΑΡ: Όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο καιρό, όχι τα μισά δεν θα έχουμε, αλλά ούτε βρακί να βάλουμε!

ΧΑΤΖ: Καραγκιόζη μου υπερβάλεις, αλλά μια και ανέφερες το βρακί, θυμήθηκα ότι άκουσα τελευταία να λέει κάποιος απ’ τους υπεύθυνους, «την μάσκα να την χρησιμοποιείτε όπως το εσώρουχό σας»!

ΚΑΡ: Να που ήρθες στα λόγια μου! Καταλάβανε ότι σε λίγο καιρό θα στερηθούμε και το βρακί, και μας προτείνουνε τις μάσκες για βρακιά!

ΧΑΤΖ: Έλα βρε, σου μιλάω σοβαρά, και συ αστειεύεσαι;

ΚΑΡ: Χατζατζάρη, να σχολιάσουμε σοβαρά, όταν αυτά που ακούμε είναι σοβαρά! Όταν μας βομβαρδίζουνε με κοτσάνες, από ’κει κι ύστερα τι να πούμε;

ΧΑΤΖ: Καραγκιόζη μου, νομίζω πως αρχίζω και καταλαβαίνω! Καλά κάνεις και με ταρακουνάς, γιατί κολλάει μ’ αυτά και μ’ αυτά το μυαλό μου!

ΚΑΡ: Και να ’σουνα μόνο εσύ; Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί! Γι’ αυτό πάμε με την όπισθεν!

ΧΑΤΖ: Ναι ματάκια μου… χάρηκα που τα είπαμε! Φεύγω γιατί μεσημέριασε! Γειά σου…

ΚΑΡ: Άντε στο καλό!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *