Τα νέα του Καραγκιόζη

Όταν είναι για «κονόμα», κι οι νεκροί σιωπούν ακόμα!

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗΣ: Καραγκιόζη μου καλημέρα!

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Που την είδες;

ΧΑΤΖ: Ποια;

ΚΑΡ: Την καλή ημέρα!

ΧΑΤΖ: Έλα ματάκια μου, πάντα πρέπει να ελπίζουμε… και να ανταλλάσσουμε όσο μπορούμε ευχές, για να παίρνουμε δύναμη! Έτσι, πέρασε να σε δω και να σου πω και κάτι που με στεναχώρησε εχθές! Θέλω να μου πεις την γνώμη σου!

ΚΑΡ: Κατάλαβα! Θα έχασες στο Χρηματιστήριο!

ΧΑΤΖ: Βρε άσε τ’ αστεία! Απ’ το μεροκαματάκι που βγάζω, είπα εχθές να διαθέσω λίγες δεκαρούλες, να πάω την οικογένεια σινεμαδάκι! Όπως ξέρεις, τα τρία Δημοτικά σινεμά Κερατσινίου – Δραπετσώνας, εδώ και λίγα χρόνια λειτουργούν, έχουνε εισιτήριο 3 Ευρώ.

ΚΑΡ: Καλό αυτό! Έτσι με 12 Ευρώ την βγάζετε όλοι μαζί!

ΧΑΤΖ: Γι’ αυτό και εγώ αποφάσισα να πάμε! Έλα όμως που όταν φτάσαμε στο  ταμείο, μάθαμε ότι το εισιτήριο ακρίβυνε 1 Ευρώ! Δηλαδή στα καλά του καθουμένου, έπρεπε να σκάσω 4 Ευρώ επί πλέον! Όπως καταλαβαίνεις, τα μαζέψαμε και φύγαμε! Και σε ερωτώ! Εφέτος που τα πράγματα δυσκολέψανε, γιατί ο Δήμαρχος ανέβασε ο εισιτήριο; Αυτή είναι η συμπαράσταση στους Δημότες; Μου έκανε όμως επίσης άσχημη εντύπωση, ότι ενώ στα προγράμματα των προηγούμενων ετών, η τιμή του εισιτηρίου αναγράφοταν με μεγάλα κεφαλαία γράμματα στο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του πολυσέλιδου προγράμματος, εφέτος, στο εξώφυλλο δεν υπήρχε, στο δε οπισθόφυλλο υπήρχε σε καλλιγραφική καρικατούρα, που δύσκολα το πρόσεχε κανείς. Κατάλαβες Καραγκιόζη μου;

ΚΑΡ: Κατάλαβα και παρακατάλαβα Χατζατζαράκο! Ασχέτως, αν ο κάθε Δημότης είναι φτωχός ή όχι, έτσι για το «γαμώτο» που λένε, αν δεν πάταγε κανείς στο σινεμά, να δεις για πότε θα κατέβαινε το εισιτήριο! Αλλά είμαστε λαός του καναπέ και της βόλεψης! Το έχουνε καταλάβει οι εκάστοτε κυβερνώντες! Γι’ αυτό μας χορεύουνε στο ταψί! Είμαστε άξιοι της τύχης μας!

ΧΑΤΖ: Έτσι είναι ματάκια μου! Στα είπα να ξαλαφρώσω λίγο! Άντε γειά σου και καλή δύναμη!

ΚΑΡ: Σο καλό Χατζατζαράκο, επίσης!

Μανώλης Ι. Λαουτάρης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *