ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Αντώνης-Ευθ.-Χατζηγιάννης-–-Σκούμπελος-1 (1)Πιστεύω ότι αξίζει να διαθέσει το κράτος ένα μεγάλο ποσοστό από τα δημόσια έσοδα για να προσφέρει στην Ελληνική νεολαία πλούσια και συγχρονισμένα τα μέσα της επιστημονικής και τεχνικής  εκπαίδευσης.

Επίσης πιστεύω ότι αξίζει να υποβληθεί ο κάθε γονιός στη θυσία να προσέχει  να παρακολουθεί  και να καλύπτει και να ελέγχει τις ανάγκες του παιδιού του τόσο τις υλικές όσον και τις ψυχολογικές.

Επίσης πιστεύω και πρέπει ο τύπος και η πνευματική ηγεσία της Ελλάδος να πάρουν τη σωστή γραμμή στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα που αφορούν την σημερινή νεολαία που βρίσκεται αντιμέτωπη ενός αγώνα που γίνεται σέ Διεθνή κλίμακα και όπου από την έκβασή του θα φανεί ποιοι λαοί είναι σε θέση να παλέψουν και που από την πάλη αυτή αποκτούν το δικαίωμα να ευημερήσουν.

Όλες αυτές οι θυσίες Κάθε άλλο παρά θυσίες έπρεπε να λέγονται. Ο κάθε κόπος ή οποιαδήποτε δαπάνη και γενικά η μέριμνα για τους νέους δεν αποτελούν θυσία, είναι ένα κεφάλαιο που ξέρει και πιστεύει εκείνος που το καταθέτη ή το προσφέρει πως σε εύλογο χρονικό διάστημα θα τού αποδοθεί πάλι πίσω και θα του αποδοθεί μάλιστα και πολύ μεγαλύτερο.

Όχι! H προσφορά, η κάθε δαπάνη, η μέριμνα η αγάπη και η από κάθε άποψη υποστήριξη των νέων δεν αποτελούν ούτε δώρα ούτε χαριστική πράξη είναι μία σωστή μια υπολογισμένη συνεισφορά είναι μπορεί να πεί κανείς, μία σωστή κατάθεση μέ προθεσμία.

Αλλά όπως το κράτος και ο γονιός αντιλαμβάνεται την υποχρέωση να συνεισφέρει για την πρόοδο και την ανάπτυξη των νέων έτσι από την άλλη μεριά οι νέοι πρέπει να καταλάβουν πώς αναλαμβάνουν απέναντι της κοινωνίας την υποχρέωση να γίνουν και καλού χαρακτήρος άνθρωποι και αρίστης αποδώσεως εκτελεσταί του οποιουδήποτε έργου πού θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας.

Ο πρώτος πού απολαμβάνει τους καρπούς τής καλής κοινωνικής και επαγγελματικής τοποθετήσεως και δραστηριότητος είναι αυτός ο ίδιος ο νέος. H εκπλήρωσις λοιπόν, της υποχρεώσεως του νέου προς την οικογένειά του, και προς την κοινωνία γενικότερα είναι ένα καθήκον προς τον ίδιο τον εαυτό του που επιβάλλεται να το εκτελέσει αν Πράγματι επιδιώκει να ευημερήσει και να σταθεί αξιοπρεπώς μέσα στην  κοινωνία. Χρειάζεται καλός προγραμματισμός, να αποφεύγονται οι προχειρότητες χρειάζεται μελέτη και προσπάθεια. Προσοχή σέ καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπαταληθεί ο χρόνος του.

Αυτά πρέπει ο κάθε νέος να συλλάβει να βάλει σε ενέργεια και να φέρει εις πέρας το έργο εντός του συμφωνηθέντος χρόνου πού έχει αναλάβει να εκτελέσει.

Εγώ πάντως προσωπικά πιστεύω και ελπίζω στη σημερινή άξια Ελληνική νεολαία.

Αντώνης Ευθ. Χατζηγιάννης – Σκούμπελος

Πλοίαρχος Α΄. Ε.Ν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *