«Τα ποιητικά των Χρωμάτων» Γκαλά ποίησης, ζωγραφικής, μουσικής

IMG_0811Στις 4 Απριλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό εικαστικό γεγονός: «Τα ποιητικά των Χρωμάτων». Μια πρωτότυπη συνάντηση ποίησης, ζωγραφικής και μουσικής στην οποία έδωσαν το παρόν, εικαστικοί, φιλότεχνοι και φιλόμουσοι συμπολίτες και όχι μόνο.

Ποιήματα από όλο το λογοτεχνικό έργο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και Δωδώνη, του ιατρού και συγγραφέα Κωνσταντίνου Μούσσα, απήγγειλαν η Μέμη Αναστασοπούλου – ηθοποιός και ο ποιητής Ηλίας Παπακωνσταντίνου. Την εκδήλωση πλαισίωσε εικαστικά η Φώφη Χαμπάκη με εξαιρετικά ζωγραφικά έργα, μερικά από τα οποία κοσμούν τα εξώφυλλα των βιβλίων του συγγραφέα.

Στο πιάνο η IMG_0818Ειρήνη Χαμπάκη με την Αναστασία Καραντώνη ερμήνευσαν έργα Chopin και Bach συνεπαίρνοντας όσους είχαν την τύχη να παρευρεθούν.

Ακολούθησε σύντομη δεξίωση και γνωριμία με τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Τα «Ποιητικά των Χρωμάτων» μια όμορφη εκδήλωση σε έναν εξαιρετικό χώρο, τη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης μας, που φιλοξενεί συχνά παρόμοιες αξιόλογες εκδηλώσεις, αποτελώντας ένα δυναμικό πόλο έλξης των φιλότεχνων, φιλόμουσων και φυσικά εχόντων ευαίσθητες ποιητικές αναζητήσεις κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Η βραδιά πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών της οποίας ο συγγραφέας είναι μέλος του Δ.Σ και του οργανισμού «Γιατροί χωρίς Σύνορα», ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *