ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΣΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΩΝ

ΤΣΟΝΤΟ2Η Ένωση των Απανταχού Σφακιανών πραγματοποίησε μια επιτυχημένη εκδήλΕπιλογή αρχείωνωση στις 12/5/2018 στο κρητικό κέντρο «Ομαλός» στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σήφης Μανουσογιαννάκης, αφού καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, καΤΣΟΝΤΟ1ι αναφέρθηκε στο τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, τον κ. Θεόδωρο Τσόντο, χοροδιδάσκαλο και πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» μιλώντας για το έργο και για την συνολική προσφορά του στο κρητικό πολιτιστικό κίνημα, του απένειμε τιμητική πλακέτα καθώς και  δύο λιθογραφίες με τη Σφακιανή φορεσιά του 16ου αιώνα και τον πρώτο κρητικό βουλευτή Γ. Ξενουδάκη.

Ο κ. Θ. Τσόντος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης για την τιμή που του έκαναν και τόνισε πως ένα ιστορικό σωματείο σαν την «ΟΜΟΝΟΙΑ» και μια ιστορική επαρχία σαν τα Σφακιά έχουν δώσει και θα συνεχίσουν να δίνουν για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Στη συνέχεια χόρεψαν οι μαθητές του και τραγούδησε η πολιτιστική ομάδα «ΡΙΖΙΤΕΣ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Π. Πολάκης, πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων.

Την διασκέδαση του κόσμου είχε αναλάβει το συγκρότημα των αδελφών Γ. & Ν. Στρατάκη, που διασκέδασαν με τον καλύτερο τρόπο όλους όσους παραβρέθηκαν και ήταν ιδιαίτερα εμφανής η παρουσία της νεολαίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *