Τι πρέπει να προσέχω όταν βρίσκομαι στην παραλία και στη θάλασσα έκθεση παιδικής ζωγραφικής

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ1 Την έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα “Τι πρέπει να προσέχω όταν βρίσκομαι στην παραλία και στη θάλασσα”, εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλωτό μουσείο “HELLAS LIBERTY” στο λιμάνι του Πειραιά, ως επιστέγασμα του ειδικά διαμορφωμένου για παιδιά εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο “ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ”, αντικείμενο του οποίου είναι η πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε τη σημασία της πρόληψης, λέγοντας ότι «αποτελεί τη μεγαλύτερη επαναστατική παρέμβΖΩΓΡΑΦΙΚΗ2αση στη ζωή του ανθρώπου. Μπορείς να προλάβεις γεγονότα δραματικά, καταστροφικά, καταλυτικά αλλά και να αναβαθμίζεις την ποιότητα της ζωής σου, με την πρόληψη». Τόνισε τη χρησιμότητα τέτοιων ενημερωτικών πρωτοβουλιών, κυρίως για μικρά παιδιά.

Ο διευθυντής της Λιμενικής Αστυνομίας, Αρχιπλοίαρχος Βασίλης Μάμμης, δήλωσε ότι η έκθεση παιδικής ζωγραφικής αποτελεί τη συνέχεια δράσεων που ξεκίνησαν το 2011 από την Υπηρεσία, της οποίας προΐσταται. Οι δράσεις είχαν και έχουν στόχο, την ενημέρωση των μικρών παιδιών για τους κινδύνους που παραμονεύουν στην παραλία και στη θάλασσα.

«Η καλλιέργεια θαλάσσιας κυκλοφοριακής αγωγής και γενικότερα η καλλιέργεια σωστής κολυμβητικής συμπεριφοράς, έχουμε την πεποίθηση ότι πρέπει να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες. Στη χώρα μας με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος στη θάλασσα», είπε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα έργα τα οποία εκτίθενται, είναι αυτά που ήδη ξεχώρισαν από την αρμόδια επιτροπή, στον πανελλαδικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στα μέσα του Απριλίου.  Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε, χθες, σε εννέα παιδιά (ένα από κάθε τάξη) βραβεία για τα έργα που ξεχώρισαν στο Διαγωνισμό.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και ο Πρόεδρος της κοινωνικής, μη-κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας “Safe Water Sports”, Παναγιώτης Πασχαλάκης, με τη συνεργασία του οποίου διοργανώνεται η όλη δράση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *