«Το αμάρτημα της Αχαριστίας» Εκδήλωση στον Πειραϊκό Φάρο

IMG_9892Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιά, μίλησε ο π. Εφραίμ Παναούσης, με θέμα: «Το αμάρτημα της Αχαριστίας».

Ότι και να πούμε για τον π. Εφραίμ λίγο θα είναι, αφού η προσφορά του μιλά φανερά για την προσωπικότητά και την φλόγα Χριστού, που φωλιάζει στην ψυχή του.

Τι ωραία ομιλία! Νάχαμε χίλια αυτιά να την ακούμε και να την νιώθουμε να ξυπνά την άρρωστη και ταραγμένη ψυχή μας.

Μας μίλησε γιαIMG_9890 την αχαριστία, κάτι που είναι πολύ σύνηθες στην εποχή μας και μας ανάφερε πολλά παραδείγματα για να την καταλάβουμε,

Εντύπωση μας έκανε το παράδειγμα της αχαριστίας και όχι μόνο, των 10 λεπρών που γιάτρεψε ο Κύριος. Από αυτούς μόνο ο ένας επανήλθε και τον ευχαρίστησε για την μεγάλη ευεργεσία που δέχτηκε, δηλαδή από νεκρό και κατατρεγμένο να τον επαναφέρει υγιή στην ζωή.

Οι υπόλοιποι εννέα εξαφανίστηκαν χωρίς ένα ευχαριστώ, ένας μάλιστα από αυτούς, ήταν αυτός που κτύπησε τον Χριστό στο πρόσωπο, στην αυλή του Πιλάτου, συμπεριφερόμενος στον Χριστό σα να ήταν εγκληματίας και ληστής.

Ο Χριστός το μόνο που του είπε ήταν «γιατί με κτυπάς; Αν κάτι έκανα καλώς με κτυπάς, αν όχι γιατί με κτυπάς;». Φυσικά δεν του θύμισε την ευεργεσία της ζωής που του έδωσε με την θεραπεία του.

Ανθρώπινος και πραγματικός ο π. Εφραίμ, μας συγκίνησε.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον π. Στυλιανό, ιερέα από την Ουγκάντα, την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Μιχαλακοπούλου, τον Ιατρό κ. Πολύκαρπο Παπασπηλιόπουλο, τον Εκπαιδευτικό κ. Κώστα Μιχαλακόπουλο, τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σπυράκη, τις κυρίες Κοκκώνα Σακαροπούλου, Σοφία Λαμπρινού, Ψωμιάδου, Ζαβιτσάνου, Ντίνα Τρουπιώτη, Γιάννη Ηλία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *