Το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο κοντά στα παιδιά της Ουκρανικής Διασποράς

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ2Το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019, το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο, στα πλαίσια των πολιτισμικών δράσεών του, διοργάνωσε για τα παιδιά της Ουκρανικής Διασποράς που διαμένουν στην Αττική εκδήλωση με παράσταση Καραγκιόζη.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του 50ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, πέραν από τα δύο Κυριακάτικα Σχολεία της Ουκρανικής Κοινότητας, «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη» και «Μπερεγκίνια», παρακολούθησαν και μαθητές του προαναφερθέντος Δημοτικού Σχολείου.

Η παράσταση του Θιάσου Σκιών ΘΕΡΣΙΤΗΣ, του Ανδρέα Δερμάτη, υπήρξε υπέροχη σε θεματογραφία, λόγο, κίνηση και καταχειροκροτήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία του Καραγκίοζη.

Στο τέλος, οι μικροί φίλοι απόλαυσαν την πίτσα και τα αναψυκτικά τους, ενώ οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα δικά τους παιδικά χρόνια στο χωριό ή στην πόλη.

Η εκδήλωση ήταν μια ευγενική προσφορά αγάπης του Γενικού Γραμματέα του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμου-Νικόλαου Μπουγά και ταυτόχρονα αποτελούσε μια προσπάθεια μεταλαμπάδευσης στις νεότερες γενιές των παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Λαού μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *