Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Νοσοκομείο “Μεταξά”Αρωγός των Ογκολογικών Ασθενών Κυκλάδων

μεταξάΕίμαστε στην ευχάριστη θέση  να σας ανακοινώσουμε, τη διοικητική και επιστημονική συνεργασία του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» και του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο».

Το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψα ως Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά” με τον  κ. Ζουλουφό Μιχαήλ, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου, όπου και με την σύμφωνη γνώμη του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου κ. Χρήστου Ροϊλού, που είναι φορέας λειτουργίας του ΕΔΙΤ, αποφασίστηκε η διεπιστημονική τηλεσυμβουλευτική προς όφελος των ογκολογικών ασθενών των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, που και τα δύο Νοσοκομεία έχουν αναπτύξει, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) παρέχεται η δυνατότητα άμεσης εξειδικευμένης συμβουλευτικής Ιατρικής και Νοσηλευτικής βοήθειας στους ογκολογικούς  ασθενείς των νησιωτικών περιοχών, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση ισότιμων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στου κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

«Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής ΕΔΙΤ της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-13. Το έργο του ΕΔΙΤ προσφέρει υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους κατοίκους των Νησιωτικών Περιοχών της χώρας με τη βοήθεια σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Το Νοσοκομείο μας ξεκίνησε την λειτουργία του σταθμού Τηλεϊατρικής, το 2015, ενώ το 2020 τιμήθηκε με ασημένιο βραβείο στα Healthcare Business Awards, για το σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα της Τηλεϊατρικής.

Η διοικητική και επιστημονική συνεργασία των δύο Νοσοκομείων αποτελεί μία ελπιδοφόρα πραγματικότητα, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας με την  διεπιστημονική αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την έναρξη μίας αλληλένδετης προσφοράς, η οποία θα ωφελήσει αμφότερα, παρέχοντας  υπηρεσίες και συμπαράσταση στους ογκολογικούς ασθενείς».

Χαράλαμπος Τουμπέκης

Διοικητής Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *