Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το παραμυθάκι της Φωνής

Μας χαλαρώνουν οι γάτες

“Υπάρχουν δύο μέσα προσφυγιάς από τη μιζέρια της ζωής: η μουσική και οι γάτες” ακούστηκε η φωνή του παππού εδώ στη Μουσουνίτσα.

“Ναι οι γάτες μας προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη. Μια αίσθηση ασφάλειας και είναι πηγή άνευ όρων αγάπης” του ανταπάντησε η φίλη μου.

“Για να είμαι ειλικρινής, ο λόγος που έχω τη γάτα μου είναι για να πείσω τον εαυτό μου να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από εμένα” είπε ο κύριος Τάκης

«χα χα με την παιχνιδιάρικη φύση τους εννοείς Το να βλέπεις να κυνηγούν παιχνίδια, να χοροπηδούν και να ασχολούνται με διάφορα αστεία, μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό και να φέρει χαρά στην καθημερινότητά σου” του ανταπάντησε ο κύριος Θανάσης.

“Η αλληλεπίδραση με μια γάτα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες και φέρνει χαλάρωση” είπε η κυρία Ελένη

“Άκουσα πως παίζοντας με μια γάτα μειώνεται η αρτηριακή πίεση και λιγοστεύει το άγχος” ανταπάντησε η φοιτήτρια της παρέας.

“Είναι ανεξάρτητα ζώα που μπορούν να μείνουν μόνα τους για μεγαλύτερες περιόδους, υπό την προϋπόθεση, ότι έχουν τροφή και νερό” συμπλήρωσε ο γεωπόνος μας.

“Η μαμά μου δεν ήθελε να έχουμε γάτα από τον καιρό που ήμουν παιδάκι, γιατί φοβόταν αλλεργίες και άσθμα” ακούστηκε άλλη μια άποψη στην πλατεία του χωριού.

“Άσε που η φροντίδα ενός κατοικίδιου μπορεί να προάγει την αίσθηση ευθύνης, συμβάλλοντας στη συνολική ευημερία” είπα κι εγώ

“Μην ξεχνάτε τις έντονες αισθήσεις και την ευκινησία τους, να πιάνουν μικρά θηράματα” είπε η κυρία Τασία.

“Η ιδιοκτησία μιας γάτας μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για δέσιμο στα μέλη της οικογένειας και φίλων” ξανασυμπλήρωσε η κυρία Ελένη.

“Πολλές φορές γίνονται είδος θεραπείας σε νοσοκομεία και γηροκομεία. Η παρουσία και οι αλληλεπιδράσεις τους μπορούν να προσφέρουν άνεση, να μειώσουν τη μοναξιά και να βελτιώσουν τη διάθεση των ατόμων που έχουν ανάγκη”. Ακούστηκε η γιαγιά Τασούλα.

Ζωή Μπούζα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *