Τριπλασιάσθηκαν οι πόροι για έργα σε λιμάνια

 

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΣτη συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού ως μεγέθους για τη συνολική ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε παράλληλα ότι φέτος-για πρώτη-φορά τριπλασιάσθηκαν οι πόροι που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης της λειτουργικότητας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Ακολουθούν σημεία από την ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη:

  • Υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα ανάκαμψης της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο η Ελλάδα ως παγκόσμιος προορισμός της κρουαζιέρας.
  • Η πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας στηρίζει τον κλάδο για την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία του και τον διευκολύνει σχετικά με τα πάσης φύσεως γραφειοκρατικά θέματα
  • Θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι ότι ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται πάντα στο πλαίσιο του Νόμου και πάντα στη βάση της προστασίας της ναυτικής εργασίας.
  • Η βάση στην οποία αναπτύσσεται ο τουρισμός και ο θαλάσσιος τουρισμός της Ελλάδας είναι το περιβάλλον και η προστασία του είναι χρέος όλων.
  • Η Ελλάδα άλλαξε το νόμο για την αξιοποίηση των λιμανιών της. Στο εξής, αρχής γενομένης από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Η αξιοποίηση των λιμανιών θα γίνεται με την μέθοδο των υποπαραχωρήσεων.
  • Φέτος για πρώτη φορά, σχεδόν τριπλασιάστηκαν οι πόροι που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφαλείας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας.
  • Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα ευθύνης του, για την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των τουριστών.

Oι δυνάμεις του Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στελεχώνουν με επάρκεια τα Λιμεναρχεία και τους Λιμενικούς Σταθμούς, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *