Υπάρχει ακόμα αξιοπρέπεια

καλαμπόκι

-Μπαμπά θα μου πάρεις ένα καλαμπόκι;

-Δεν έχω λεφτά κοριτσάκι μου, άλλωστε το συμφωνήσαμε, θα πάμε μία βόλτα και θα γυρίσουμε στο σπίτι για να κοιμηθείς νωρίς.

Το παιδάκι δεν αντιμίλησε. Έσκυψε το κεφάλι και συνέχισε μαζί κρατώντας σφιχτά το χέρι του πατέρα. Σα να ήξερε από την αρχή ότι η επιθυμία του δεν θα είχε αντίκρισμα. Απλά την εξέφρασε σαν να πίστευε ότι ακόμη και η διατύπωσή της θα ισοδυναμούσε με την υλοποίηση αυτού του απλού παιδικού ονείρου.

Ο διάλογος μεταξύ του πατέρα και της μικρής του κόρης αφοπλιστικό.

Θα πείτε, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πόσο κάνει ένα καλαμπόκι; 1,5 ευρώ κόστιζε το όνειρο του μικρού κοριτσιού. Και όμως, ο πατέρας δεν είχε λεφτά.

Δεν ενδιαφέρει να μιλάμε συνέχεια για ανάπτυξη. Δεν μας νοιάζει να μας λένε συνέχεια για το πότε θα έρθει το τρένο ή το φυσικό αέριο στην Πάτρα, ή πότε θα γίνει ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας Πύργου.

Ναι. Μπορεί όλα αυτά να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να έλθει το πλήρωμα του χρόνου που όλοι θα απολαύσουμε το ξεχασμένο εδώ και χρόνια αγαθό της δουλειάς. Όμως μποουχτίσαμε να ακούμε και να διαβάζουμε για όλα αυτά. Χωρίς να αλλάζει κάτι στην καθημερινότητά μας, χωρίς να μπορούμε ακόμη και σήμερα να αγοράσουμε ένα καλαμπόκι στο παιδί μας. Δεν μας νοιάζει ποιος Κυβερνά ή ποιος θα κυβερνήσει. Ποιος είναι Δήμαρχος ή ποιος θα γίνει.

Αυτό μπορεί να «καίει» λίγους. Εκείνους που έμαθαν καλά τόσα χρόνια το αλισβερίσι με την εξουσία. Ούτε ψαχνόμαστε για το ποιός παντρεύτηκε το Σαββατοκύριακο, ή ποιός χόρεψε στα πανηγύρια καίγοντας τραπέζια μουσκεμένα με αλκοόλ.

Πάψαμε να νοιαζόμαστε για το τι θα γίνει αύριο. Μας νοιάζει το τώρα. Και ρωτάμε: Ποιος μπορεί να μας βοηθήσει για να πάρουμε με αξιοπρέπεια ένα καλαμπόκι στο παιδί μας;».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *