Υποψήφιος Δήμαρχος: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΜΑΣ

Γ

  1. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή Άλλα – ΤΕΛΙΚΑ – Ζούμε;kamas pantelis

Ο τίτλος του συνδυασμού μας, απηχεί μια πραγματικότητα. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα ΑΛΛΑΖΟΥΝ. Η οικονομική επέκταση του Εμπορικού Λιμανιού του Πειραιά, οι επενδύσεις της COSCO, δημιουργούν μία νέα πραγματικότητα. Το 90% του Εμπορίου της χώρας ξεκινάει από την πόλη μας, τα χρήματα περνάνε από δίπλα μας, αλλά σε εμάς μένει η περιβαλλοντική υποβάθμιση, η κυκλοφοριακή όχληση, η ρύπανση.

Σε αυτή την αλλαγή εμείς δεν έχουμε κανένα ρόλο, η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία είναι παθητικοί θεατές. Για να καταφέρουμε να ζούμε, είναι καιρός να ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, να σχεδιάσουμε το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης, της βιώσιμης ανάπτυξης που εμείς επιδιώκουμε, να φέρουμε στην πόλη μας.

Εμείς για αυτό παλεύουμε, αυτό πιστεύουμε, και αυτό θα πετύχουμε ως δημοτική αρχή. Είναι βαθειά μας η πίστη, ότι η κρίση τελευταίων ετών, έχει βαθειά πληγώσει την πόλη μας, την ψυχή της. Για αυτό και είναι η ώρα των νέων ανθρώπων και των νέων ιδεών.

  1. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, περιφέρεια με πολλά προβλήματα, αλλά και πολλές ομορφιές.

Το ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ και η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, έχουν πολλές δυνατότητες αλλά βρίσκονται σε στασιμότητα και εν μέσω πολλών προβλημάτων. Είναι η ώρα να ανασυγκροτήσουμε την πόλη μας.

Το όραμά μου, είναι η μετατροπή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας σε μία πόλη πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Η μετατροπή της, σε πόλη, με ναυτιλιακό κέντρο, σε μία πόλη με επενδύσεις στον τομέα των logistics, με δυνατότητες συνεδριακού τουρισμού, με ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον που θα ορίζεται από ένα πλέγμα παρεμβάσεων, πεζοδρομήσεων, και δημιουργίας χώρων πρασίνου.

Ένα βαθειά καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο εμείς εκφράζουμε και θα δώσει στην πόλη τη δυνατότητα να αναδείξει τις ομορφιές της και να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της.

Μίλησα σε όλη την προεκλογική εκστρατεία με τόλμη και ειλικρίνεια. Πήρα καθαρή θέση, στα προβλήματα, και με νηφαλιότητα ανέπτυξα τον πολιτικό μου λόγο, θεωρώ ότι δημιουργούμε μία ελπίδα και δίνουμε προοπτική στην πόλη μας.

  1. Υπάρχουν έσοδα, αλλά και υπάρχουν και έξοδα.

Υπάρχει ο κίνδυνος, με βάση την εξέλιξη των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου της στάσης πληρωμών. Άρα, για να κάνεις πετυχημένη διοίκηση, θα πρέπει να προγραμματίζεις την δημιουργία εσόδων, να ιεραρχείς τα έξοδα και πάνω από όλα όλες οι παρεμβάσεις να έχουν οικονομική ανταπόδοση. Δεν έχει λοιπόν σημείο να ξοδεύεις για μερικές βραδιές δίπλα στη θάλασσα εκατομμύρια Ευρώ. Μπορείς να επενδύσεις σε ένα φεστιβάλ μέσα στην πόλη, μεγαλύτερο σε διάρκεια, το οποίο θα προσελκύει επισκέπτες. Μία τέτοια ενέργεια θα βοηθούσε τους επαγγελματίες να στέκονται στα πόδια τους ώστε από την φορολογία τους να γεμίζουν και τα ταμεία του Δήμου.

  1. Με την απλή αναλογική αλλάζουν πολλά, πρώτη Κυριακή, δεύτερη Κυριακή μετά;

Εφόσον εκλεγώ, Δήμαρχος έχω δηλώσει ότι θα προβώ σε δημόσια και ανοιχτή διαβούλευση με όλους τους ανθυποψηφίους μου και θα συνδιοικήσω με όσους βρω συγκλίσεις. Πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο θα διαβουλεύομαι με όλους τους επικεφαλής παρατάξεων και θα αναζητώ συνθέσεις. Θα αναβαθμίσω το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συζητείται στρατηγικά η πορεία της πόλης και όχι σε ένα βράδυ να διεκπεραιώνονται δεκάδες αποφάσεις. Σε μία τέτοια λειτουργία μπορώ νασυμμετέχω και αν χάσω τις εκλογές.

Δεν θα συναλλαγώ με κανέναν, δεν θα κάνω προσωπική διαπραγμάτευση με κανέναν, δεν θα πουλήσω έναντι ανταλλαγμάτων στήριξη. Ο κόσμος έχει βαρεθεί την θεσιθηρία, τους παράγοντες, το παρασκήνιο και τις συναλλαγές.

Έρχομαι να φέρω μία μεγάλη αλλαγή και όχι μία ακόμα συναλλαγή.

  1. Εκτός από τους συνυποψηφίους, ποιες άλλες συνεργασίες θα κάνετε στην πόλη σας

Οι πολίτες θα ζήσουν την εμπειρία ενός ανοιχτού και συμμετοχικού Δήμου. Στα μείζονα θέματα θα γίνουν δημοψηφίσματα. Με τους αθλητικούς και τους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν με όρος διαφάνειας, θα σχεδιάσω εκ νέου την πολιτική στους τομείς αυτούς. Για την προώθηση του σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης και του παραγωγικού μοντέλου της πόλης θα συνεργαστώ με τον εμπορικό μας σύλλογο, αλλά και τα οικεία επιμελητήρια της περιοχής του Πειραιά. Τέλος θα αξιοποιήσω πλήρως την εμπειρία των πρώην Δημάρχων της πόλης οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα καλούνται για να συμβάλλουν με τη γνώση τους. Κορωνίδα βέβαια των παρεμβάσεων θα είναι η καθιέρωση ζωντανής διαδικτυακής συνέντευξης στην οποία οι πολίτες θα ρωτάνε απευθείας τον Δήμαρχο για όποιο θέμα τους απασχολεί.

  1. Τέλος πείτε δύο λόγια για τα όνειρά σας.

Να υπηρετήσω τον άνθρωπο και τις ελπίδες του, την κοινωνία και τη συνοχή της.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *