Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαχάκος….Όχι τετελεσμένα σε βάρος του Πειραιά

ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΟ υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Νίκος Βλαχάκος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με θέμα : «Έγκριση ή μη κήρυξης –οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής «Καστράκι, Δ.Ε. Δραπετσώνας, Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε:

«Καλούμε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, να αποσύρει από την αυριανή συνεδρίασή του, το σοβαρό θέμα που αφορά στην κήρυξη ως «αρχαιολογικού χώρου» ολόκληρης της πόλης του Πειραιά.

Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, δεν μπορεί να συζητηθεί και να ληφθούν αποφάσεις ερήμην των Πειραιωτών.

Αποφάσεις οι οποίες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των κατοίκων και θα προσθέσουν μεγαλύτερα προβλήματα και δυσλειτουργίες στην πόλη. Αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε μαρασμό τον Πειραιά.

Τέτοια σχέδια μας βρίσκουν αντίθετους.

Καλούμε το Κ.Α.Σ., να αναβάλει τη συζήτηση του θέματος και να καλέσει σε διαβούλευση τον Δήμο, την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, τους φορείς και τους επιστημονικούς συλλόγους της πόλης μας.

Επίσης, να δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικές μελέτες και επίσημα στοιχεία, εάν βέβαια υπάρχουν, τα οποία να αποδεικνύουν ότι όλος ο Πειραιάς και οι πέντε δημοτικές του κοινότητες, είναι «αρχαιολογικός χώρος»! Δεν μπορούν να αποφασίζουν εν κρυπτώ για την τύχη του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Είναι άλλο θέμα οι γνωστοί και αδιαμφισβήτητοι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι (το αρχαίο θέατρο, οι Αστικές Πύλες, η Ηετιώνεια Πύλη, η Πειραϊκή, το Σηράγγειο, οι Νεώσοικοι) και άλλο θέμα να κηρυχθεί «αρχαιολογικός χώρος» ολόκληρη σχεδόν η πόλη μας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *