Φθινοπωρινή Εκδρομούλα στην Κύθνο

κύθνος

23-24 Σεπτέμβρη μια διήμερη εξόρμηση με την Εναλλακτική Δράση στην Κύθνο το όμορφο Κυκλαδονήσι, που τα τελευταία χρόνια έχει σημαντική τουριστική άνοδο.

Θα μείνουμε στο γραφικό λιμανάκι των Λουτρών, θα ξεναγηθούμε στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο του νησιού το Βρυόκαστρο που ταυτίζεται με την αρχαία πόλη της Κύθνου με κατοίκηση από τα προϊστορικά χρόνια. Θα επισκεφθούμε την μαγευτική παραλία της Κολώνας με την δίδυμη παραλία της από τις ωραιότερες παραλίες … Θα ανέβουμε στην πανέμορφη Χώρα με το Λαογραφικό μουσείο της, τις παλιές εκκλησίες της, τα ζωγραφισμένα σοκάκια της και τα όμορφα μαγαζιά της για φαγητό και για ψώνια. Θα πάμε στην Δρυοπίδα με το σπήλαιο Καταφύκι που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της νησιωτικής Ελλάδας, το Λαογραφικό και το Βυζαντινό Μουσείο της, το μικρό θεατράκι της και τέλος θα κατέβουμε στην Παναγιά την Κανάλα χτισμένη στην πευκόφυτη ακρογιαλιά του νησιού.

Κατά την παραμονή μας στην μαγευτική Κύθνο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού που ξεχωρίζουν για την εκλεκτή γεύση όσο και για την εκλεκτή τους ποιότητά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τυροκομικά προϊόντα, άσπρο τυρί τρίμμα, κοπανιστή, την περίφημη Θερμιώτικη τυρόπιτα και το σφουγγάτο. Για να γλυκαθείτε προτιμήστε τα περίφημα αμυγδαλωτά που έχουν πολυετή παράδοση, επίσης το εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα. Εκτός από το κρέας και το φρέσκο ψάρι θα βρείτε επίσης προϊόντα της ντόπιας οικοτεχνίας, όπως λουκάνικα, παξιμάδια, κάπαρη, παστέλι, παραδοσιακές πίτες και πήλινα αντικείμενα αφού το νησί έχει μεγάλη παράδοση στην κεραμική.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *