«Φτερά βγάζουν» οι μαθητές δημοτικών σχολείων Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗΤα δημοτικά σχολεία Νίκαιας 12Ο και 4ο επισκέφθηκε η Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη πριν από λίγες ημέρες με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών και για τις πράσινες γωνιές της που τοποθετήθηκαν σε δέκα σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Μπλε κάδος της ανακύκλωσης «Τάκης Αλουμινάκης» ζωντάνεψε και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να  συνομιλήσουν μαζί του και να γίνουν οι βοηθοί του.

Σκοπός του Δήμου είναι να αναπτυχθούν έως το καλοκαίρι του 2020 σε όλες τις σχολικές μονάδες αντίστοιχες γωνιές ενώ οι συσκευασίες θα πλαισιώνονται και με άλλα ρεύματα απορριμμάτων όπως μπαταρίες, πλαστικά καπάκια, οικιακά μαγειρεμένα λάδια, έντυπο χαρτί κ.α, και με το μεγάλο στοίχημα να γίνει η κομποστοποίηση καθημερινότητα. Τα οφέλη από την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι εκτός από την διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους μελλοντικούς δημότες και η ανταποδοτικότητα αφού τα σχολεία θα καρπώνονται όλα τα «οικονομικά και μη» οφέλη από αυτό.

2 comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *