ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.Με άφθονο άρωμα «πρακτοράτζας» η φωτιά στη Μόρια

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα, του αναφερόμενου blog, τουρκικό UAV κατέγραφε όλη τη νύχτα τις πυρκαγιές στην Μόρια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, του αναφερόμενου blog, τουρκικό UAV κατέγραφε όλη τη νύχτα τις πυρκαγιές στην Μόρια.

Αν θυμηθούμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το Κέντρο Υποδοχής της Μόριας τόσο στους πολίτες του νησιού, όσο και στις Αρχές Ασφαλείας τα τελευταία χρόνια, θα συμπεράνουμε πως το Κράτος θα έπρεπε να έχει τα ΚΥΤ υπό απόλυτο έλεγχο και βεβαίως να μπορεί να επεμβαίνει ακαριαία όταν κινδυνεύει να ανατραπεί η έννομη τάξη κυρίως, από εξωγενείς προβοκάτορες· διότι αυτή η ανατροπή, ως γνωστό, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους σε φιλοξενούμενους, τουρίστες και πολίτες του νησιού.

Παρ’ όλα αυτά οι λογής-λογής πράκτορες και πρακτορίσκοι μαζί με προβοκάτορες δημιούργησαν συμπλοκές αναμεταξύ τους, έστησαν οδοφράγματα, λιθοβόλησαν την Αστυνομία και όταν κατόρθωσε αυτή να μπει στον καταυλισμό πυρπόλησαν οι έκνομοι ολοσχερώς τη Μόρια αρχίζοντας περιφερειακά από τα δεντροφυτεμένα με ελιές υψώματα. Παράλληλα προσπάθησαν και εμπόδισαν για αρκετή ώρα την προσέγγιση των πυροσβεστών στις διάφορες εστίες πυρκαγιάς που είχαν εκδηλωθεί. Όλα δείχνουν καλομελετημένο σχέδιο.

Διαβάσαμε σε δημοσίευμα του blog «ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ», Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020:

«Αυτοί που τώρα καίνε Λατάκια, Χάμα, Χομς κάψανε χθες και τη Μόρια. Τούρκοι πράκτορες…». Επίσης διαβάσαμε στο ίδιο blog: «Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, κλιμάκιο ειδικευμένο της ΕΥΠ, αλλά και έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών του Πυροσβεστικού Σώματος, βρίσκονται ήδη στην Μόρια προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια, τόσο της κινητοποίησης που προκλήθηκε μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, όσο και τα αίτια της μεγάλης φωτιάς που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το Κέντρο υποδοχής του νησιού».

Πλήθος άλλων δημοσιευμάτων έχουν μιλήσει κατά το παρελθόν για ύποπτες Μ.Κ.Ο. και πολλά άλλα.

Για όλα αυτά που αν γραφτούν γεμίζουν τόμους δανειστήκαμε τον τίτλο «πρακτοράτζα»  από την αγγλική ταινία με τους Σάσα Μπάρον Κοέν, Μαρκ Στρονγκ, Πενέλοπε Κρουζ κ.λ.π. Πάντως οφείλουμε να παραδεχθούμε πως αν και οι Αρχές Ασφαλείας δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν, ή να προλάβουν όλη αυτή την κατάσταση, που ακόμη δεν μπορούμε να αποτιμήσουμε τις συνέπειες εις βάρος της Λέσβου και γενικά της Ελλάδας, έχουν καταφέρει να επιβάλλουν στους πολίτες εκτός ΚΥΤ την τήρηση των Διατάξεων περί μασκοφορίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *