ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.Πειραιάς: Η πόλη που αλλάζει στα λόγια…

ΕΡΕΥΝΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ: Το «καραγιαπί», ο Πύργος του Πειραιά (περίπου 50 χρόνια) και μια γλαφυρή εικόνα από την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα (σχεδόν η ίδια τριάντα χρόνια).
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ: Το «καραγιαπί», ο Πύργος του Πειραιά (περίπου 50 χρόνια) και μια γλαφυρή εικόνα από την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα (σχεδόν η ίδια τριάντα χρόνια).

Μία σειρά φωτορεπορτάζ που θα ακολουθήσουν θα αποδείξουν στους Πειραιώτες και στις Πειραιώτισσες πως ο Πειραιάς είναι μια από τις πόλεις που αλλάζουν, προς το καλύτερο, μόνο στα λόγια. Πρόκειται για μια δημοσιογραφική έρευνα με φωτογραφικά ντοκουμέντα και δημοσιεύματα από το αρχείο μας και από άλλες πηγές.

Σεβόμενοι τη Δημοκρατία και μη θέλοντας να επηρεάσουμε έστω και στο απειροελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία, αφού τα φωτορεπορτάζ μας είναι εντελώς αντικειμενικά και χωρίς υποκειμενισμούς, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, να ανακηρυχθούν οι νικητές και μετά να αρχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες. Αυτό θα τους δώσει τεκμηριωμένα κριτήρια προκειμένου να αρχίσουν να διαμορφώνουν τη νέα πολιτική αυτοδιοικητική τους θέση.

Πολλά χρόνια ακούμε τις προεκλογικές υποσχέσεις του «ΘΑ». Τα τελευταία 40 χρόνια τα «ΘΑ» είναι αμέτρητα, οι Σωτηρούληδες δεκάδες και όλοι στο τέλος κομπάζουν για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Την καθαριότητα! Ενώ το ΠΡΑΣΙΝΟ εξαιρέθηκε από τα αυτονόητα και κανείς δεν τολμά, τουλάχιστον σοβαρά, να κομπάσει.

Ασφαλώς και κάποια πράγματα έγιναν και θα γίνουν, αλλά ενώ όλα σερβίρονται για μεγάλα έργα που θα ωφελήσουν τους Πειραιώτες, είναι τελικά έτσι; Το ΤΡΑΜ είναι ένα από αυτά και το οποίο βέβαια δεν έκανε κάποιος Δήμαρχος, απλά το ανέχθηκαν κάποιοι Δήμαρχοι. Τα αρνητικά του ΤΡΑΜ έχουν πολλές φορές παρουσιαστεί από τη «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ». Ένα άλλο έργο που με τυμπανοκρουσίες εγκαινιάστηκε προεκλογικά ήταν και αυτό της πλακόστρωσης αριστερά του Αγίου Σπυρίδωνος, που κάποιοι άγνωστοι, απ’ ότι ξέρω μέχρι σήμερα, κάποια χαράματα έκοψαν δεκάδες νεραντζιές που χάριζαν ζωή στην περιοχή. Το ΤΣΙΜΕΝΤΟ θριάμβευσε, το ΠΡΑΣΙΝΟ ελαττώθηκε για κάποια πρόοδο ή για κάποιες σκοπιμότητες;

Αξίζει, πιστεύουμε, τον κόπο να ασχοληθούμε ως Πειραιώτες με τον Πειραιά μας, αλλά και με τους γύρω Δήμους για να διαμορφώσουμε μια αντικειμενική πολιτική, αυτοδιοικητική άποψη που πραγματικά θα ωφελήσει τους δημότες και γενικά τους πολίτες.

Παράλληλα θα αναδείξουμε και τα πραγματικά μεγάλα έργα που έγιναν από τους Δήμους, ή την Περιφέρεια ή ακόμη και από τις Κυβερνήσεις. Έτσι, για να γνωρίζουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στις πόλεις που ζούμε και στις επόμενες εκλογές να έχουμε ακόμη καλύτερα πολιτικά κριτήρια ως πολίτες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *