ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως.
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως.

Κάλεσαν τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών: Η ΥΛΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχες, Γιάννη Ανδριανό, βουλευτή Αργολίδας, Μαρία Αντωνίου, βουλευτή Καστοριάς, και Χρήστο Κέλλα, βουλευτή Λάρισας, απηύθυναν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Για το θέμα αυτό, η κ. Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Παιδείας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ερωτηθείς για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, απάντησε ότι ολοκληρώθηκε ο διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο και την Εκκλησία και, πλέον, το Υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή των νέων εγχειριδίων. Ζητούμε να μάθουμε αν στον σχεδιασμό των προς συγγραφή νέων βιβλίων έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες η ύλη και η φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών έχουν χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματικές».

Ωστόσο, οι αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματική την ύλη και τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά. Περαιτέρω, αναμένεται ακόμα μία δικαστική απόφαση για τις Υπουργικές Αποφάσεις που εσείς έχετε εκδώσει βάσει του Νέου Προγράμματος Σπουδών. Συμπληρώνουν οι ερωτώντες Βουλευτές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *