ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι αγροτικοί δρόμοι της Ανατ. Μάνης

καταδεικνύουν την υποβάθμιση

Μια ακόμη «λίμνη» αγροτικός δρόμος. Τμήμα του  δρόμου ΚΗΠΟΥΛΑ ΧΑΡΤΟΥ – ΚΑΛΟΠΥΡΓΟΣ ΔΡΥ, του Δημοτικού Διαμερίσματος ΚΟΥΝΟΥ.
Μια ακόμη «λίμνη» αγροτικός δρόμος. Τμήμα του δρόμου ΚΗΠΟΥΛΑ ΧΑΡΤΟΥ – ΚΑΛΟΠΥΡΓΟΣ ΔΡΥ, του Δημοτικού Διαμερίσματος ΚΟΥΝΟΥ.

Σε μία μεγάλη γεωγραφική-αυτοδιοικητική περιοχή, του διευρυμένου Δήμου Ανατ. Μάνης, όπως είναι ο πρ. Δήμος Οιτύλου, οι αγροτικοί δρόμοι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ενδεικτικά της ανάπτυξης ή της υποβάθμισης. Δηλαδή, τεκμήριο είναι η ύπαρξη πλήρους δικτύου αγροτικών δρόμων, όπως επίσης και η λειτουργικότητα αυτών που ήδη υπάρχουν.

Θα ήμασταν άδικοι αν ισχυριζόμασταν πως τα τελευταία 30 χρόνια δεν έγιναν αγροτικοί δρόμοι στην αναφερόμενη περιοχή. Ναι έγιναν, αλλά χρειάζονται ακόμη περισσότεροι για να προστατευτεί η περιοχή από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, αφού οι αγροτικοί δρόμοι εξασφαλίζουν την άμεση επίγεια επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Πέρα όμως από αυτό, οι αγροτικοί δρόμοι εξασφαλίζουν την ελαιοσυγκομιδή και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, καθώς και άλλες δραστηριότητες.

Είναι απαράδεκτο να δαπανώνται εκατομμύρια για τη διάνοιξη λεωφόρων στα βουνά, που εξυπηρετούν την πολυσυζητημένη σκοπιμότητα της εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών σε περιοχή NATURA και να μην ξοδεύονται λίγες χιλιάδες Ευρώ για τη συντήρηση των υπαρχόντων αγροτικών δρόμων! Έτσι συναντάμε αγροτικούς δρόμους που μετατρέπονται με τις βροχές σε «λιμνοθάλασσες». Αυτό είναι απαράδεκτο.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *