ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε διαρκές θρίλερ ο Δήμος Αν. Μάνης. Αυτά που πρέπει να γίνουν από την νέα πλειοψηφία.

Το Κοινοτικό Κατάστημα του Κούνου εκλογικό Τμήμα, στο Δήμο Αν. Μάνης.
Το Κοινοτικό Κατάστημα του Κούνου εκλογικό Τμήμα, στο Δήμο Αν. Μάνης.

Το δημοτικό θρίλερ του Δήμου Ανατολικής Μάνης μόλις άρχισε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο σεβασμός της λαϊκής βούλησης της πλειοψηφίας του εκλογικού Σώματος είναι το αυτονόητο. Καιρός είναι οι Μανιάτες Δημοτικοί Σύμβουλοι, που έχουν τη νωπή λαϊκή εντολή να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να ενημερώσουν τους Δημότες τους, ώστε να αντιληφθούν ποιος είναι ο λύκος και ποιος το αρνί, αν φυσικά δεν το έχουν αντιληφθεί. Δηλαδή ποιες δυνάμεις θα εργαστούν για την ουσιαστική πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου και ποιες για την πλαστή πρόοδο, που βεβαίως δεν θα φέρει ανάπτυξη αλλά διαπλοκές και μάλλον ανίερες συναλλαγές.

Ο παλιός Δήμαρχος, κ. Πέτρος Ανδρεάκος εξελέγη και πάλι Δήμαρχος Ανατ. Μάνης από τις επαναληπτικές εκλογές στις 2 Ιουνίου 2019. Από την προηγούμενη όμως Κυριακή είχε εκλέξει 13 Έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι στις συνολικά 27 Έδρες δεν έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω και οριακά. Η πλειοψηφία, πάλι οριακά, ανήκει πλέον στους άλλους τέσσερις. Δηλαδή: η Δημοτική Παράταξη του κ. Κυριάκου Μιχαλολιάκου έχει 7 Δημοτικούς Συμβούλους, του κ. Τζανέτου Φιλιππάκου 5, των κυρίων Ανδρεΐκου και Αναστασάκου από 1. Σύνολο 14 Έδρες. Οριακή πλειοψηφία.

Το 2014 ο κ. Ανδρεΐκος είχε συγκεντρώσει από την πρώτη Κυριακή το 93,21% και 25 Έδρες, αφού ο μοναδικός αντίπαλός του ήταν ο κ. Συκουτρής Δημήτριος που έλαβε 6,79%, 2 Έδρες. Σύμφωνα με πολλούς Μανιάτες ο κ. Συκουτρής επρόσκειτο στο ΚΚΕ, καθώς επίσης και ο κ. Αναστασάκος.

Με αυτή την υπερδυναμία του Πέτρου Ανδρεάκου, τότε, καλλιεργήθηκε ένας μύθος, ο οποίος ασφαλώς βοήθησε να προχωρήσει η εγκατάσταση των ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ στα χαρακτηρισμένα NATURA βουνά της Μάνης, το πολύκροτο και γνωστό πανελλαδικά θέμα. Ο Μύθος κατέρρευσε στις 26 Μαΐου 2019, όπου η παράταξη του Ανδρεάκου ναι μεν εξήλθε της κάλπης πρώτη, αλλά μειοψηφική. Ως γνωστό τουλάχιστον οι Μιχαλολιάκος και Φιλιππάκος έχουν διακηρύξει ξεκάθαρα πως είναι ενάντια της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Πιστεύουμε πως αυτή τη θέση έχουν και οι Ανδρεΐκος, Αναστασάκος.

«Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Αρχής εξ’ αρχής μετά την πρώτη Σεπτεμβρίου θα πρέπει το θέμα αυτό, μείζονος σημασίας για την Αν. Μάνη, να έλθει στο νέο πλουραλιστικό Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να παρθούν νέες αποφάσεις. Έτσι θα δοθεί και η ευκαιρία τόσο στον Πέτρο Ανδρεάκο, όσο και στους Συμβούλους του να επανεξετάσουν το ζήτημα. Το οποίο μπορεί για τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Τσίπρα και αυτής που θα προκύψει, όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποτελούν πρώτη εθνική προτεραιότητα (όπως ορίζει η Ε.Ε), Αλλά τόσο οι Δημοτικοί, οι Περιφερειακοί, οι Κυβερνητικοί και οι Ευρωπαίοι οφείλουν ρητά να σέβονται τη NATURA! Αν Βρυξέλες και Αθήνα δεν σέβονται (για θεμιτούς ή ακόμη και για τυχόν αθέμιτους λόγους) το χαρακτηρισμό NATURA ενός τόπου, τότε οι Αυτοδιοικητικοί υποχρεώνονται να γίνουν θεματοφύλακες. Η νίκη της Παράταξης Νίκα και η ανατροπή Τατούλη (Περιφέρεια Πελοποννήσου), σε συνάρτηση με τη μειοψηφία του Ανδρεάκου στο Δ.Σ. υπαγορεύουν μια άλλη εξέλιξη στο πολύκροτο αυτό ζήτημα. Θα δούμε και θα παρακολουθούμε το θέμα για την ενημέρωσή σας.

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, για να είναι το ρεπορτάζ μας ανιδιοτελές, οφείλουμε να γράψουμε πως κάθε πρόταση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον τεκμηριωμένα προάγει το καλό του τόπου πρέπει να εξασφαλίζει μεγάλη πλειοψηφία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *