ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..

Αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο οι γείτονες Τούρκοι. Να προσέξουμε το 2022

Συνεχίζει η Τουρκία την παράνομη πειρατική της πολιτική σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου.
Συνεχίζει η Τουρκία την παράνομη πειρατική της πολιτική σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου.

Πολλά συμβαίνουν σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο που σε πολλούς γεωπολιτικούς αναλυτές δημιουργούν ανησυχίες για το τι ενδεχομένως μπορεί να συμβεί τους επόμενους μήνες. Η Τουρκία έχει απόλυτα κατανοήσει πως η απόκτηση των ΡΑΦΑΛ από την Πολεμική μας Αεροπορία, θα την καταστήσει επιχειρησιακά κατώτερη της Ελλάδας. Ενώ παράλληλα η απόκτηση των Γαλλικών φρεγατών από το Πολεμικό μας Ναυτικό θα γκρεμίσει ολοσχερώς το Τουρκικό όνειρο, που δεν είναι άλλο από το να γίνει η Τουρκία Περιφερειακή Δύναμη.

Όσο ο χρόνος κυλάει η Τουρκία γνωρίζει άριστα πως αυτό είναι εις βάρος της και υπέρ της Ελλάδας. Αν σ’ αυτό το συλλογισμό προστεθεί η οικονομική εξαθλίωση της γείτοναςτότε οφείλουμε οι Έλληνες και οι Κύπριοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και έτοιμοι για τα πάντα. Οι Τούρκοι προκαλούν αδιαλείπτως από τα ηπειρωτικά σύνορα της Θράκης μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ. Γεγονός είναι πως η Ελλάδα και η Κύπρος, πολλά χρόνια τώρα, αντιμετωπίζουν τις τουρκικές προκλήσεις με ιδιαίτερη θα λέγαμε ανεκτικότητα. Η Ελληνοκυπριακή πάγια διπλωματική θέση είναι να επικαλούμαστε το Διεθνές Δίκαιο, σε αντίθεση με τους Τούρκους οι οποίοι το γράφουν στα παλιά τους παπούτσια. Πιστεύουμε πως αυτή η ανοχή μεγεθύνει το θράσος και την επιθετικότητα των Τούρκων.

Βέβαια κανείς δημοσιογράφος ή διεθνολόγος αναλυτής δεν είναι δυνατόν να χαράξει την Πολιτική και την διπλωματική οδό που πρέπει να ακολουθήσει η Χώρα σε αυτό το μείζονος εθνικό ζήτημα. Αυτό είναι ευθύνη κυρίως της κυβέρνησης αλλά και όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς επίσης και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σ’ αυτό το ομιχλώδες γεωπολιτικό τοπίο που ζούμε ως Ελληνισμός οι μεν πολίτες οφείλουμε να απαιτούμε από την Κυβέρνηση και όλο τον πολιτικό κόσμο να σφυρηλατούν την Εθνική Ενότητα οι δε πολιτικοί να εργάζονται αποδεδειγμένα γι’ αυτό.

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *