ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λιανεμπόριο ώρα μηδέν. Πάμε για μνημόνιο;

Επτά βραδάκι Παρασκευής και δεν κυκλοφοράει ψυχή.
Επτά βραδάκι Παρασκευής και δεν κυκλοφοράει ψυχή.

Ως γνωστό το δεύτερο Lockdown σε ένα χρόνο, εξ’ αιτίας του covid-19 που επέβαλε η κυβέρνηση προς αντιμετώπιση της πανδημίας και σύμφωνα με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων, ανάγκασαν και πάλι το υπουργείο Οικονομικών να λάβει μέτρα στήριξης της Οικονομίας, ανάγκη που οδηγεί στην αύξηση των ελλειμμάτων του Προϋπολογισμού και το 2021,καθώς και σε περαιτέρω αύξηση του Δημόσιου Χρέους.

Ενώ είχαν εκφραστεί, από τον Νοέμβριο, φόβοι για μαζικά λουκέτα στο λιανεμπόριο, που η κατάσταση θα γίνει εντελώς τραγική αν επανέλθει σύντομα ένα νέο Lockdown. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του eurocapital.gr, το λιανεμπόριο βρίσκεται στην ώρα μηδέν, αφού το 50% κινδυνεύουν με οριστικά λουκέτα, από όσα δηλαδή έχουν απομείνει.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, κ. Σταύρος Καφούνης, έκανε λόγο για ώρα μηδέν για το λιανεμπόριο προειδοποιώντας ότι μία στις δύο επιχειρήσεις ενδεχομένως να κλείσει…

Στη συνέντευξη ειδικοί τόνισαν πως το click away δεν απέδωσε αφού κινήθηκε χαμηλά 4%.

Ένα από τα πολλά που ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών είναι και η αυστηροποίηση της λειτουργίας των supermarkets εφαρμόζοντας αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Γενικά σήμερα είναι πολύ οργισμένος και ανήσυχος ο Εμπορικός κόσμος με την πολιτική «του ακορντεόν» (άνοιξε-κλείσε) που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως όλη αυτή η κατάσταση ευνοεί την ραγδαία άνοδο του δείχτη Ανεργίας, επομένως ενισχύεται και το δημοσιονομικό έλλειμμα με τις μειώσεις φόρων και εισφορών στα Ταμεία. Πολλοί ισχυρίζονται πως ο δανεισμός από έξω είναι αναπόφευκτος και αν ω μη γένοιτο συμβεί αυτό, καταλαβαίνουμε πως σημαίνει νέο Μνημόνιο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *