ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Η Παναγία φυλάσσει το Έθνος Ελλήνων. Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε

 

Η Παναγία φυλάσσει το Έθνος μας. (Η εικόνα φιλοτεχνήθηκε από εικόνες της Google).
Η Παναγία φυλάσσει το Έθνος μας. (Η εικόνα φιλοτεχνήθηκε από εικόνες της Google).

Κανείς Έλληνας και καμία Ελληνίδα δεν θα πρέπει να αμφιβάλει για το ότι η Αειπάρθενος Θεοτόκος Παντάνασσα φυλάσσει το Έθνος των Ελλήνων, όχι γιατί είμαστε οι μοναδικοί, αλλά γιατί συνεχώς πολεμάμε το σκοταδισμό και το άδικο. Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη έμπρακτα, πέρα από τα οποιαδήποτε λάθη και ατοπήματά μας.

Βέβαια, σήμερα πολλοί μιλούν για Ειρήνη και Δικαιοσύνη χωρίς Χριστό γιατί ανήκουν σε άλλα ρεύματα σκέψης, σε άλλες Σχολές… Αναφαίρετο δικαίωμά τους να πιστεύουν ο,τιδήποτε ή να μην πιστεύουν. Δόξα το Θεό όμως στις μέρες μας το φαινόμενο αυτό έχει περιοριστεί σημαντικά και συνεχίζει να περιορίζεται αφού η διαδραστική πλέον νεολαία μας, χάρη των Νέων Τεχνολογιών, δεν ακολουθεί τα ρεύματα του αθεϊσμού.

Πολλά διαβάζουμε και ακούμε περί Ειρήνης, αδελφοσύνης των λαών κ.λ.π. Βεβαίως και συγχαίρουμε οποιονδήποτε προάγει αυτά τα τόσο υψηλά φρονήματα και τον θεωρούμε συμπολεμιστή ενάντια του σκότους και του ολέθρου· όμως εμείς δεν ματαιοπονούμε διότι οι Ελληνορθόδοξοι αγωνιζόμαστε εν Χριστώ για Ειρήνη και Δικαιοσύνη και όσο φυλάμε την Αγία και αληθινή μας Πίστη, τόσο και η Παναγιά μας φυλάει την Πατρίδα μας από κάθε κίνδυνο.

Από την πρώτη Αυγούστου αρχίζουν οι Ιερές Ακολουθίες της Παναγιάς μας, χρέος μας ειδικά εφέτος, να πηγαίνουμε στις εκκλησιές μας και να προσευχόμαστε, να εξομολογηθούμε και να μεταλάβουμε Σώμα και Αίμα Χριστού στις 15 Αυγούστου, το λεγόμενο και Πάσχα του Καλοκαιριού.

«Έξ ἀμετρήτων ἀναγκῶν καὶ θλίψεων καὶ ἐξ ἐχθρῶν δυσμενῶν καὶ συμφορῶν βίου λυτρωθείς, Πανάχραντε, τῆ κραταιᾶ δυνάμει σου, ἀνυμνῶ, μεγαλύνω τὴν ἂμετρόν σου συμπάθειαν καὶ τὴν εἰς ἐμὲ σου παράκλησιν.» (Μέγας Παρακλητικός Κανών). Χρόνια Πολλά η Παναγιά μαζί μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *