Χάνεται η περιοχή του Αγίου Διονυσίου

IMG_9936IMG_9934Εκεί που κάποτε αντηχούσε η ζωή και υπήρχε κάθε είδος καταστήματος, τώρα υπάρχει σιγή θανάτου και δεν ακούγεται τίποτα.

Ταβέρνες παραδοσιακές, παντοπωλεία, εργοστάσια, καταστήματα, όλα έχουν νεκρώσει και τα κτήρια μένουν απλά να υπάρχουν μέχρι να καταρρεύσουν.

Ένας τόπος που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, στην καρδιά του λιμανιού και θυμίζει πολλά και όμορφα, αφήIMG_9935 νεται αβοήθητος στο έλεος του χρόνου.

Εκεί σε ένα υπόγειο, μπαζωμένο πια από τα IMG_9931κάθε είδους απορρίμματα, που έχουν πεταχτεί στο εσωτερικό του, υπήρχε η ονομαστή ταβέρνα της «ΑΚΑΜΑΤΡΑΣ», από την οποία είχαν περάσει όλοι οι καλλιτέχνες της πριν το 40 εποχής και ευτύχησε νάχει πελάτες μεγάλα ονόματα της πολιτικής, του εμπορικού και ναυτιλιακού χώρου.

Θλίβεται η ψυχή σου, καθώς περνάς με φόβο ατυχήματος κάτω από τα κτήρια με τα σπασμένα μπαλκόνια και τα τσιμέντα που κρέμονται πάνω σου επικίνδυνα.

Καλλίτερα θάναι να επισκευαστούν τα κτίρια και να φτιαχτούν όμορφα τα καλτερίμια της πάλαι ποτέ ένδοξης αυτής συνοικίας, για να γίνουν χώρος μνήμης, ιστορίας και επίσκεψης.

Δυστυχώς οι φυλακές των βούρλων και των πορνείων πούταν λίγο παραπάνω καταστράφηκαν και λιγόστεψαν κατά πολύ την ιστορία μας.

Σαυτή την περιοχή υπήρχε παλιά και το πρώτο νεκροταφείο του Πειραιά, που μετακινήθηκε στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ το 1929, υπάρχουν όμως ακόμα μέσα στο προαύλιο του Ναού του Αγίου διονυνίου ταφικά υπολείμματα και επιγραφές που μας το θυμίζουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *