ΧΑΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΌΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΊΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

για δημοσιευσηΉταν το θέμα της ημερίδας που οργάνωσε η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων στην Νίκαια, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, στις εγκαταστάσεις της.

Είναι, άλλωστε, γνωστόν ότι η Χ.Α.Ν. Νικαίας επί σειρά ετών είναι αφοσιωμένη στη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας στον τομέα των εξωσχολικών επιμορφωτικών επιλογών της.

Υπηρετεί, παιδαγωγεί και καθοδηγεί την νεολαία με βάση τις Ελληνορθόδοξες αρχές, αξίες και παραδόσεις του λαού μας με προσπάθεια να κρατήσει την Ελληνορθόδοξη ταυτότητά της ως άθλημα ελευθερίας, ως Οικουμενικό αγαθό, ως πανανθρώπινη αξία, ως έρεισμα αγώνων και αγωνίας για την ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια.

Με βάση τις ανωτέρω αρχές, κατευθύνσεις και προσπάθειες αλλά και την ευρύτερη εθνική ευθύνη της οργανώθηκε η ανωτέρω ημερίδα με αξιόλογους εισηγητές όπως:

Τον αιδεσιμολογιώτατον π. Γεώργιο Φραγκιαδάκη, εκπαιδευτικό θεολόγο και προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νομικό, φιλόλογο.

Τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, πολιτικό επιστήμονα, συγγραφέα και σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προηγήθηκε υποδοχή των προσκεκλημένων στην αίθουσα δεξιώσεων και ακολούθησε το πρόγραμμα στην αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου με παρουσιαστή τον κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη, καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά τον χαιρετισμό του κ. Χατζηπαυλίδη η παιδική χορωδία της Χ.Α.Ν. έδωσε τον τόνο της όλης εκδήλωσης με δύο Θρησκευτικούς ύμνους για να ακολουθήσει η εμπεριστατωμένη ομιλία του π. Γεωργίου Φραγκιαδάκη.

Μεσολάβησε ένα μουσικό πεντάλεπτο της Νεανικής Ορχήστρας του Ωδείου της

Χ.Α.Ν. για να ακολουθήσει η εισήγηση του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα υπερτονίζοντας τη δυναμική της Ελληνορθόδοξης Παιδείας του λαού μας στην επιτυχή αντιμετώπιση οικονομικών κρίσεων του παρελθόντος, (πτώχευση 1893, διεθνή οικονομικό έλεγχο 1897) ως μοναδική δύναμη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολυσχιδούς κρίσεως των ημερών μας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας ολοκληρώθηκε με χορευτικό και χορωδιακό πρόγραμμα, τον χαιρετισμό του προέδρου της Χ.Α.Ν. Αθηνών κ. Γεωργίου Παπαδάκη και απονομή βιβλίων ευχαριστιών στους δύο εισηγητές, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τους Εκπαιδευτικούς, την απονομή των πτυχίων αντίστιξης και αρμονίας τριών σπουδαστριών του Ωδείου της Χ.Α.Ν. και τον χαιρετισμό ευχαριστιών του Διευθύνοντος Συμβούλου της Χ.Α.Ν. στη Νίκαια κ. Παντελή Μαριακάκη, θεολόγου.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *