Χοροί Αρχαίων Ελλήνων … Στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

IMG_4333Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, και ώρα 5.30 μ.μ, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, το Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού και η Ερευνητική και η Καλλιτεχνική Ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ «δρΥός τόΠοι», μας κάλεσαν να γνωρίσουμε χορούς των αρχαίων Ελλήνων και πολλά άλλα, που θα ανάλυσαν και μας έκαναν γνωστά οι υπεύθυνοι και οι σπουδαστές της ομάδας Μελέτης Αρχαίας Όρχησης του ΘεάIMG_4329 τρου «Δόρα Στράτου».

Πολύ καλή εκδήλωση για όλους εμάς με αγάπη για να μάθουμε τους χορούς των αρχαίων προγόνων μας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ενδεικτικά σεμινάριο διδασκαλίας αρχαίου ελληνικού χορού, αλλά και παρουσίαση από την Ομάδα χορογραφιών, από τις οποίες γινότανε φανερή η σχέση αρχαίου και παραδοσιακού ελληνικού χορού.

Το κοινό ανταποκρίθηκε ένθερμα συμμετέχοντας και στην εκδήλωση, όπου του ζητήθηκε, καθώς και χειροκροτώντας με ενθουσιασμό τα χορευτικά, αφού διαπίστωσε ότι με την συνεργασία, τη δημιουργικότητα και το συλλογικό πνεύμα μπορεί να τονιστεί η διαχρονικότητα της αρχαίας κληρονομιάς και η έντονη και ζωντανή παρουσία της στο σύγχρονο κόσμο με αφετηρία τη ζωή της κάθε πόλης μας.

Απλοί χοροί με πολλή μουσική και κίνηση που σίγουρα μας έκαναν πολύ περήφανους για τα επιτεύγματα, την θέληση και φυσικά την λεβεντιά των Ελλήνων.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, την Πρόεδρο του Πειραϊκού κ. Αντωνία Μεγαλοοικονόμου, τον κ. Ευάγγελο Καρλαύτη, την Έφορο Κοσμητείας κ. Λίνα Δικαιάκου, την Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χορού Τμήμα Πειραιά κ. Πόπη Βαρουδάκη, την Εικαστικό κ. Μάγδα Ρούσση, τις κυρίες και τους κυρίους, Μαίρη Μακεδών, Κυριακή Σκρεπετού, Μαίρη Κυδωνάκη, Ντίνα Τρουπιώτη, Γιάννη Ηλία, Σάββα Λεπτουργίδη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *