«ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

IMG_5377Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τη σύζυγό του και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου παρευρέθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στην εκδήλωση: «Χοροί της Θάλασσας», που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο, στο  πλαίσιο των «Ημερών  Θάλασσας 2019».

Η εκδήλωση τελούσε υπIMG_3359 ό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πο λιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα που παρουσίασαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Πειραιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: το Σωματείο Ελληνικής Παράδοσης Δωδώνη, το Τμήμα Πειραιά Διεθνούς Συμβουλίου Χορού & Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων «Η Παναγιά του Κάστρου», ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», η ΈνωIMG_3351ση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η ΧΕΝ Πειραιά, ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και  το Λύκειο Ελληνίδων Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης στον σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση,  αναφέρθηκε στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας που γίνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη, έναν θεσμό – όπως είπε – που τον «αγκαλιάζει» σιγά -σιγά όλο και περισσότερο η τοπική κοινωνία, οι κάτοικοι,  οι δημότες του Πειραιά και όχι μόνο.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση «Χοροί της Θάλασσας», ο κ. Μώραλης τόνισε ότι διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί  έναν μικρό θεσμό των Ημερών Θάλασσας. Σημείωσε ότι είναι ευχάριστο οι τοπικοί σύλλογοι του Πειραιά να συνεργάζονται είτε να χορεύουν είτε να παρουσιάζουν άλλες δημιουργίες, διότι  όπως είπε: «Κρατάτε τα έθιμα και τα μεταδίδετε στους νεότερους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *